Hot News
Riabkov: Rusia nu va lăsă fără răspuns atacurile agresive din partea SUA
20/05
Cronica pandemiei în Rusia, 20 mai
20/05

Rusia lucrează la un nou sistem-satelit de comunicații

Foto: Roskosmos

De mare perspectivă, sistemul rusesc de comunicații prin satelit ”Goneț” se află în fază de proiectare, în realizarea lui fiind implicată societatea ”Sputnikovaia sistema Goneț”. ”Ne aflăm în etapa de organizare a lucrărilor preliminare de proiectare, constructorii au demarat, deja, operațiunile de bază”, a anunțat directorul general al companiei, Pavel Cerenkov, citat de ”Izvestia”.

Sateliții noului sistem vor fi lansați cu ajutorul rachetelor purtătoare Soiuz-2.16, de pe cosmodromul ”Vostocinîi” (Orientul Îndepărtat). Cerenkov a precizat că, în prezent, Roskosmos execută lucrări de adaptare a uneia dintre platformele de start pentru viitoarele lansări.
El a adăugat că, pe lângă pregătirile pentru lansarea sateliților ”Goneț” (Messenger – n.r.), pe platforma de start vor fi efectuate o simulare matematică, calculele impuse de misiunea de zbor și un sistem unificat de verificare a funcționării respectivilor sateliți.

”Goneț” este singurul sistem rusesc de comunicare prin satelit pe orbită joasă. Dispozitivul oferă servicii de comunicare de amploare globală. Folosirea sistemului oferă posibilitatea de a transmite datele de coordonate ale GLONASS (analogul rusesc al GPS – n.r.) de la un obiect în mișcare în centre de monitorizare și comunicare îndepărtate, indiferent de locația abonatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875085