Hot News
Rusia a lansat primul și cel mai puternic medicament împotriva Сovid-19
24/05
Cronica pandemiei în Rusia, 24 mai
24/05

VȚIOM a corectat articolul Bloomberg privind ratingul lui Putin

Ambasada Federației Ruse din Washington/ Foto: RIA Novosti

Gradul de încredere al președintelui Vladimir Putin se situează undeva între 67% și 68%, iar nivelul de apreciere a activității liderului rus oscilează în limitele a 61-65%, a precizat șeful Centrului național pentru studierea opiniei publice, VȚIOM, Valeri Fedotov, comentând un articol mincinos publicat pe această temă de agenția Bloomberg, relatează ”Moskovski Komsomoleț”.

”În decursul ultimei luni, evaluarea pozitivă a activității președintelui a fluctuat într-un diapazon îngust, de 61-63%. Pentru aceeași perioadă, gradul de încredere al lui Putin a variat în diapazonul cuprins între 67% și 68%”, a spus sociologul.

În ceea ce privește indicele disponibilității de a vota pentru un candidat la funcția de președinte, pe care VȚIOM l-a publicat în 2018, nu există încă o listă a pretendenților la funcția supremă în stat. ”În momentul actual, o astfel de chestiune nu figurează printre preocupările oamenilor și nici lista candidaților nu se cunoaște”, a insistat șeful instituției.

Lenta.ru menționează, totodată, că ambasada Rusiei în Statele Unite a cerut redacției agenției Bloomberg să prezinte scuze cititorilor săi pentru dezinformarea publicată privind gradul de încredere al președintelui Putin. Diplomații au criticat materialul difuzat pe fluxul de știri al agenției, unde, citându-se date VȚIOM, este prezentat un grafic, conform căruia, în aprilie, ratingul liderului rus ar fi coborât la 27 de procente. Autorul articolului din Bloomberg susține că această scădere este determinată de ”agravarea crizei legată de coronavirus”.

Nu este pentru prima dată, în ultimul timp, când Bloomberg publică date false despre Rusia, denaturând, în mod penibil, situația reală în combaterea bolii Covid-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875179