Hot News
Aleksei Puskov
Senatorul Aleksei Pușkov: Marele pericol al retragerii SUA din Tratatul Cer Deschis
25/05
Volodin: SUA încearcă să submineze încrederea față de Putin
25/05

China vrea să apere rezultatele celui de-al Doilea Război Mondial, împreună cu Rusia

Mai 1945, Berlin/ Foto de Evgheni Haldei

China este gata ca, împreună cu Rusia, să apere rezultatele celui de-al Doilea Război Mondial, a anunțat șeful diplomației de la Beijing, Wang Yi, relatează ”Izvestia”.

”China este gata ca, împreună cu Rusia, să apere în mod categoric rezultatele celui de-al Doilea Război Mondial, respectând principiile Statutului Organizației Națiunilor Unite (ONU) și normele fundamentale ale relațiilor internaționale, să se opună tuturor formelor de unilateralitate”, a spus oficialul chinez.

Wang Yi și-a exprimat, totodată, convingerea că Rusia și China se ”vor afla umăr lângă umăr” și vor colabora strâns pe viitor.

”Izvestia” amintește că, la 8 mai, președintele Vladimir Putin a declarat că se dorește ca Rusiei să i se impună un sentiment fals de vinovăție, aruncându-i-se responsabilitatea pentru declanșarea celui de-al Doilea Război Mondial. Anterior, în aceeași zi, Casa Albă a postat un comunicat prin care afirma că SUA și Marea Britanie au obținut victoria asupra nazismului și că ”spiritul american învinge întotdeauna”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091