Hot News
Anna Popova: 44 de regiuni pot începe relaxarea măsurilor de restricție
25/05
În Occident, are loc o catastrofă medicală, iar occidentalii numără, nevoie mare, morții de Covid din Rusia!
25/05

Aleksei Kudrin: Nivelul producției de petrol nu va scădea în Rusia

Aleksei Kudrin, șef al Curții de Conturi a Rusiei/ RIA Novosti

Șeful Curții de Conturi a Rusiei, Aleksei Kudrin, crede că producția de petrol a Rusiei nu va scădea din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus. În schimb, a atras el atenția, se va reduce, comparativ cu indicii ultimilor 20 de ani, venitul realizat din exportul de țiței în alte țări, scrie TASS.

”Producția de petrol nu va scădea în Rusia, dar o rentă precum cea din ultimele două decenii, nu va mai exista. Pentru întreaga politică economică, inclusiv pentru politica bugetară, este o mare provocare, dacă sectorul petrolier nu va începe să se dezvolte mai intens. Renta va fi asigurată acum de noile soluții tehnologice și inovative, dar numai dacă vom reuși să-i întrecem pe alții. A venit cel mai critic moment pentru desprinderea de economie petrolieră în favoarea unei economii a cunoașterii și a tehnologiilor”, a apreciat Kudrin.

În opinia lui, calitatea administrației publice nu mai corespunde noilor provocări. Epidemia de coronavirus, a apreciat Kudrin, citat de Lenta.ru, a scos la lumină problemele din sănătate, domeniu care beneficiază de prea puține fonduri.

Kudrin este de părere că proiectele naționale trebuie corelate la obiective, printre care creșterea speranței de viață, a veniturilor populației, economie inovativă și o nouă administrație publică. O serie de alte obiective propuse trebuie amânate pentru 2026, 2028 sau chiar 2030, ba chiar anulate definitiv, în favoarea unor soluții mai eficiente, a apreciat șeful Curții de Conturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078