Hot News
Volodin: SUA încearcă să submineze încrederea față de Putin
25/05
Aleksei Kudrin: Nivelul producției de petrol nu va scădea în Rusia
25/05

Anna Popova: 44 de regiuni pot începe relaxarea măsurilor de restricție

Anna Popova, șefă a Rospotrebnadzor/ Foto: RIA Novosti

În 44 din totalul de 85 de regiuni se poate trece la ridicarea treptată a măsurilor de restricții impuse de răspândirea noului coronavirus, a anunțat șefa Rospotrebnadzor (Protecția consumatorului, n.r.), Anna Popova, scrie ”Rossiiskaia Gazeta”.

”Mai mult de jumătate din regiuni pot începe, astăzi sau mâine, relaxarea măsurilor de restricții”, a subliniat oficialul rus, precizând că Rusia a intrat pe platoul epidemiei de Covid-19. Vorbind la o emisiune a postului de televiziune Rossia-1, Popova a explicat că s-a reușit stabilizarea situației epidemiologice: numărul noilor cazuri de îmbolnăviri a fost, în zilele critice, considerabil mai mic decât în alte țări.

În privința măsurilor de relaxare, Popova a amintit că restricțiile trebuie anulate pe etape. Astfel, ea a propus ca, într-o primă fază să fie permise plimbările cu copiii și sportul în aer liber, redeschiderea magazinelor nealimentare.

Într-o a doua etapă, ar trebui să-și reia activitatea unitățile educative. Ultima etapă ar trebui să vizeze deschiderea parcurilor, a unităților de catering.

Între timp, academicianul Leo Bokeria, președintele Centrului de chirurgie cardio-vasculară ”A.N.Bakulev”, a apreciat că în Rusia, epidemia de Covid-19 ar putea fi învinsă spre sfârșitul acestei veri. ”Cred că, până la sfârșitul verii vom reuși să învingem boala”, a spus medicul, citat de RIA Novosti.

Ultima ora: La data de 25 mai, în Rusia, au fost depistate 353 427 de cazuri de infecție cu coronavirus, în ultimele 24 de ore – 8 946, iar, cu o zi înainte, 8 599. În total, au fost vindecate 118 798 de persoane. Numărul deceselor este de 3 633.

De la începutul epidemiei, în Rusia, s-au efectuat aproape 9 milioane de teste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875082