Hot News
Trump l-a sunat pe Putin
02/06
Putin a stabilit: Votul constituțional, la 1 iulie
02/06

Anatoli Vasserman: Occidentul încearcă să repete experiența destrămării URSS

Foto: wikipedia.org

Politologul și publicistul Anantoli Vasserman (în imagine) a explicat cum vrea Occidentul să folosească actuala criză de pe piața gazelor naturale, scrie agenția FAN.

În opinia expertului, folosindu-se de prăbușirea prețurilor la hidrocarburi, Occidentul încearcă să repete experiența destrămării Uniunii Sovietice. Potrivit publicistului, la bursa olandeză, unde prețurile au scăzut, 1000 de metri cubi de gaze naturale sunt tranzacționate cu 34 de dolari. Un trend care nu poate fi considerat optimist. Gazprom poate obține profit din vânzarea gazelor, numai la un preț al carburantului de peste 100 de dolari/1000 de metri cubi, a arătat Anatoli Vasserman.

El a amintit că această neplăcută situație este rezultatul mai multor factori, printre care pandemia de coronavirus, criza economică și acțiunile Qatarului.

Din punctul de vedere al lui Vasserman, lucrurile evoluează conform scenariului din anii ’80, când Statele Unite au convins Arabia Saudită să sporească exporturile de țiței și să accelereze căderea pieței de combustibil. Conjunctura astfel creată a condus la prăbușirea Uniunii Sovietice, care nu a mai putut să ”acopere găurile din economie cu petrodolari”.

”Experiența de succes de atunci se repetă astăzi”, a rezumat Vasserman.

Politologul a adăugat că, în prezent, economia rusă se află într-o stare mai bună decât atunci. Vasserman este convins că statul poate depăși perioada de instabilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875100