Hot News
Submarinul crucișător ”Kniaz Vladimir”, predat Marinei militare
13/06
Yaakov Kedmi: Ucraina și alte ”anexe” ale SUA vor avea probleme din cauza prăbușirii Americii
14/06

Lavrov, despre viitorul relațiilor dintre Rusia și UE

Serghei Lavrov, ministru de externe al Rusiei/ Foto: TASS

Europa traversează, în prezent, o gravă criză de încredere, iar potențialul de dezvoltare a Uniunii Europene și a Rusiei nu este pus în valoare din cauza acțiunilor țărilor occidentale care au renunțat la ideile lui Charles de Gaulle, scrie ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, într-un articol pentru The Revue Politique et Parlementaire, dedicat împlinirii a 130 de ani de la nașterea fostului lider al celei de-a 5-a Republici, informează TASS.

În opinia lui Lavrov, la însănătoșirea situației ar contribui un parteneriat larg dintre Moscova și Paris, care, ca membrii permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU, împărtășesc o responsabilitate aparte pentru menținerea păcii. Acum, tot mediul de afaceri european, inclusiv cel francez, suferă pierderi.

”Sunt convins: scenariul care se derulează acum este departe de ceea ce avea în vedere Charles de Gaulle, care a înțeles perfect cât de contraproductivă și lipsită de perspective este o ”Europa fără Rusia”, afirmă șeful diplomației ruse în articolul său.

Lavrov arată, de asemenea, că Moscova susține ideea actualului președinte francez, Emmanuel Macron, de a crea un sistem european de securitate nu în contrapondere cu Rusia, ci cu o participare comună. Esențial este ca de la vorbe să se treacă la pași concreți, consideră ministrul rus.

”La rândul ei, Rusia este fără îndoială dispusă la o conlucrare egală și cinstită”, a subliniat Lavrov în articolul citat de agenția TASS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874994