Hot News
Lavrov, despre viitorul relațiilor dintre Rusia și UE
13/06
National Interest: De ce Rusia are motive să se teamă de o invazie a NATO
14/06

Yaakov Kedmi: Ucraina și alte ”anexe” ale SUA vor avea probleme din cauza prăbușirii Americii

Expertul militar israelian, Yaakov Kedmi/ Colaj: Ekonomika Segodnia

Situația din Statele Unite va afecta numeroasele lor ”anexe” din întreaga lume, inclusiv Ucraina, este de părere expertul militar israelian Yaakov Kedmi, citat de ”Ekonomika Segodnia”.

Potrivit analistului, de-a lungul anilor în care au pretins supremația mondială, Statele Unite au făcut numeroase țări dependente de dictatul și ajutorul lor financiar. Zeci de țări și-au construit politicile economică, internă și internațională în funcție de cursul Washingtonului. Acum, însă, când SUA și-au afișat incapacitatea de a face față provocărilor momentului și problemelor interne, pentru sateliții lor situația se va schimba radical.

«Dacă Statele Unite slăbesc, arată că nu mai sunt în stare să rezolve probleme, dacă nu le mai rămân nici forțe, nici bani, nici timp, ce se va întâmpla cu aceste ”anexe” ale Americii, care și-au legat tot viitorul de SUA?», se întreabă Kedmi.

Expertul este convins că țările aflate sub controlul SUA, în special cele din Europa de Est, regiunea Baltică, o serie de state din Orientul Mijlociu și ”confuzia sub numele de Ucraina” – trebuie să se aștepte la mari dificultăți și la un viitor problematic. Kedmi este de părere că speranțele pentru un nou ”plan Marshall” nu se vor justifica sub nici formă.

”Toate relațiile internaționale se schimbă în funcție de noul rol, de capacitățile și de dorințele SUA. După al doilea Război Mondial, au venit americanii cu marile lor posibilități și a fost planul Marshall. Astăzi, americanii se află într-o situație dintre cele mai grele. Bani nu sunt – de unde îi vor lua?”, a declarat analistul.

Expertul a apreciat că 2020 este anul sfârșitului hegemoniei americane. După ce decenii s-au considerat putere mondială, SUA nu au rezistat în fața pandemiei de coronavirus, războiului economic cu China și protestelor de natură rasială. În noua lume nu va mai exista dictatul vreunei țări, pentru că toate statele vor fi nevoite să se înțeleagă unele cu altele, spune Yaakov Kedmi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875042