Hot News
Yaakov Kedmi: Ucraina și alte ”anexe” ale SUA vor avea probleme din cauza prăbușirii Americii
14/06
Și schimbarea Constituției e scrisă-n stele! Din însemnările astrologului Sergiu Bălan
14/06

National Interest: De ce Rusia are motive să se teamă de o invazie a NATO

Exercițiile NATO/ Warfiles.ru

Rusia are toate motivele să se teamă de o invazie din partea NATO, pentru că, de-a lungul ultimelor secole, țara a fost atacată de Polonia, Suedia, Franța, Germania și chiar SUA, afirmă, într-un articol publicat în The National Interest, publicistul american Peter Suciu, relatează RIA Novosti. În opinia autorului, Rusia își întărește potențialul militar nu pentru a agresa, ci pentru scopuri defensive.

Poate că, acum, majoritatea americanilor consideră amenințarea NATO pentru Rusia o simplă invenție, dar Moscova observă demult nivelul ridicat de activitate militară al Alianței la granițele sale.

Potrivit autorului, după Războiul Rece și destrămarea Uniunii Sovietice, Rusia s-a trezit, din multe puncte de vedere, mai vulnerabilă – comparativ cu mulți dintre foștii ei sateliți, inclusiv Polonia, Ungaria și România, dar și Cehia și Slovacia, care fac acum parte din NATO. De aceea, nu este de mirare că Moscova își întărește armata și flota, desfășoară regulat exerciții militare și dezvoltă noi tehnici militare, inclusiv tacurile T-14 Armata și rachete supersonice subacvatice.

RIA preia, în acest context, o recentă declarație a șefului Direcției Operative Principale a Statului Major al Forțelor Armate ale Rusiei, general-colonelul Serghei Rudskoi, referitoare la intensificarea activității militare a SUA și a aliaților lor în apropierea granițelor ruse. El spunea că, în aprilie-mai, a crescut de câteva ori numărul zborurilor bombardierelor strategice americane. Pentru prima dată, aviația pe distanțe lungi a SUA a survolat teritoriul Ucrainei.

1 Comment

  1. Basarabeanu spune:

    Marea majoritate a Romanilor traiesc mai rau ca pe timpul lui Ceausescu. O sa ne întoarcem la Maica Rusie dar nu stim daca o sa ne primească

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091