Hot News
Leonid Radzihovski: Negri și albi. Și Trump, și democrații rup țara în două
17/06
Record de temperatură la Moscova
18/06

Coronavirus. Medic: Preparatul lăudat de OMS, potențial periculos

Foto: Zuma/ TASS

Medicul virusolog Gheorghi Vikulov a catalogat drept periculos steroidul dexametazonă, definit de Organizația Mondială a Sănătății drept ”un progres științific” în tratamentul împotriva noului coronavirus.

Potrivit mass-media, testele clinice ale preparatului, efectuate de oamenii de știință din Marea Britanie, au demonstrat că medicamentul reduce considerabil mortalitatea în rândul bolnavilor Covid-19 aflați în stare gravă.

Într-un interviu acordat cotidianului ”Vecerniaia Moskva”, Vikulov a vorbit despre consecințele tratamentului cu dexametazonă, subliniind că ”nu este vorba despre nici un progres și nu este nici o super-noutate”.

Medicul a amintit că preparatul se folosește demult. În opinia lui, să vorbești despre o scădere a mortalității este ”absolut incorect”, având în vedere durata epidemiei de coronavirus.

Specialistul a explicat că utilizarea steroizilor în tratamentul împotriva noului virus este deosebit de periculoasă. În acest context, el a menționat despre cazuri de sepsis (cea mai periculoasă reacție a organismului la infecții, n.r.) apărute la această boală.

”Prin urmare, toate astea par mai degrabă un nou fake exagerat”, a concluzionat Vikulov, adăugând că, el personal, nu ar recomanda pacienților săi acest medicament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875100