Hot News
Record de temperatură la Moscova
18/06
E absurd! Reacția Kremlinului la acuzațiile de dezinformare
18/06

Vaccin anti-Сovid. La Moscova au început testele clinice

Foto: TASS

Testele clinice ale vaccinului împotriva noului coronavirus au început la 17 iunie, la Centrului ”N.Gamaleia” a anunțat șeful ministerului Sănătății, Mihail Murașko, relatează ”Izvestia”.

”A fost dată aprobarea pentru demararea testelor clinice. A fost eliberată de Ministerul Sănătății, iar Comisia pentru etică și-a dat acordul”, a precizat Murașko, menționând că se poate trece la treabă. Venind cu precizări, directorul Centrul Național de Cercetări în Domeniul Epidemiologiei și Microbiologiei ”N.Gamaleia”, Aleksandr Ghințburg, a anunțat că testele vor dura circa o lună și jumătate.

“După administrarea vaccinului, pacienții vor sta în spital, timp de 28 de zile. Acesta (vaccinul) se injectează în două reprize, în ziua 0 și în a 21-a zi, este verificat din punctul de vedere al siguranței și imunogenității, după care, documentele sunt trimise Ministerului Sănătății, unde este analizată eficiența preparatului; după aceea, poate spera să vadă lumina zilei”, a precizat Ghințburg.

Vaccinul a fost dezvoltat de Ministerul Apărării împreună cu Centrul ”N.Gameleia”. Testarea se va efectua la Moscova: vaccinul sub formă de lichid pentru injectare intravenoasă, la Spitalul Militar ”N.Burdenko”, iar cel sub formă de pulbere pentru prepararea unei soluții injectabile – la Universitatea de medicina ”I. Secenov”.

La programul de testare participă 76 de voluntari, câte 38 în fiecare grupă, toți cetățeni asigurați. Participarea se face pe bază de voluntariat, doritorii sunt informați în legătură cu utilitatea și cu riscurile preparatului și pot discuta toate detaliile cu medicul-cercetător. Toți voluntarii au dispus de timp pentru a analiza toate documentele care le-au fost puse la dispoziție, inclusiv cu rudele apropiate. Oricine poate refuza, fără explicații și justificări.

După semnarea acordului, voluntarii sunt supuși unor analize: li se ia sânge, probe de urină, sunt verificați dacă nu suferă de boli cronice, HIV, hepatită, coronavirus și numai după aceea li se administrează vaccinul.

”Primii voluntari vor fi vaccinați la 18 sau 19 iunie. După aceea, toți pacienții vaccinați sunt izolați în condiții de spital, timp de 28 de zile. Medicii vor verifica în permanență starea lor de sănătate, absența unor reacții nedorite și vor face analiza sângelui, inclusiv pentru evaluarea imunogenității vaccinului. Răspunsul imunitar va fi urmărit după mai mulți parametri. Voluntarii se vor afla sub controlul medicinilor pe parcursul a șase luni de la ieșirea din spital”, au adăugat oficiali ai Ministerului Sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875097