Hot News
Parada militară, dedicată celei de a 75-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei – în direct de la Piața Roșie din Moscova, la ora 10:00
24/06
Putin: Rusia este deschisă pentru un sistem comun de securitate în lume
24/06

Duma de Stat va verifica orice încercare de influențare externă a votului constituțional

Moscova. Sediul Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului Rus/ RIA Novosti

Comisia Dumei de Stat pentru anchetarea faptelor de intervenție străină va verifica informațiile referitoare la acțiuni provocatoare inspirate din afară și legate de votul privind amendamentele la Constituție din 1 iulie, a anunțat șeful respectivei Comisii, Valeri Piskarev, relatează ”Izvestia”.

”Am trimis, deja, la Procuratura Generală, pentru evaluare operativă și luarea de decizii în conformitate cu legislația Federației Ruse, primele date generalizate vizând cazuri identificate de dezinformare sistematică”, a precizat Piskarev, citat de Interfax.

Potrivit afirmațiilor sale, deputații acordă o atenție deosebită publicațiilor din mass-media și ale organizațiilor neguvernamentale, care sunt finanțate din bugetele statelor străine.

”Sunt acțiuni care lasă să se întrevadă tentative sistematice de influențare din afară a treburilor interne ale Rusiei, a voinței de exprimare a cetățenilor țării noastre, ceea ce este inadmisibil și nu trebuie să rămână fără răspuns, în conformitate cu legislația în vigoare”, a insistat politicianul rus.

”Izvestia” menționează că, pe internet, au fost postate documente despre persoane care au primit bani pentru a încerca să submineze votul la amendamentele constituționale. S-a stabilit că site-ul pe care rușii sunt îndemnați să refuze schimbările propuse la textul Legii fundamentale a Rusiei este finanțat direct din țările Occidentului – din SUA și din Polonia.

La rândul său, președintele Comitetului de Investigații din Rusia (SKR), Aleksandr Bastîrkin, a cerut să fie asigurată o reacție clară și operativă la eventualele abateri de la normele legislative legate de votul pentru amendamentele constituționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875097