Hot News
Putin: Rusia este deschisă pentru un sistem comun de securitate în lume
24/06
Informații utile pentru participanți la votul național din 1 iulie, cu privire la modificarea Constituției Federației Ruse
24/06

Sunt anunțate noi măsuri pentru susținerea cetățenilor și a mediului de afaceri

Foto: gtrk.ru

În ajunul Paradei Victoriei, președintele Rusiei a anunțat noi măsuri de susținere a populației și a mediului de afaceri, pe fondul pandemiei de coronavirus. Este vorba și despre plăți directe pentru copii, și despre prelungirea perioadei de acordare a primelor pentru medici, și extinderea ipotecilor preferențiale, și măsuri fiscale fără precedent, relatează ”Rossiiskaia Gazeta”.

Președintele Putin a făcut bilanțul luptei împotriva pandemiei și a mulțumit tuturor cetățenilor pentru atitudinea responsabilă de care au dat dovadă, îndemnând, totodată, la respectarea normelor epidemiologice – trebuie așteptată apariția unui vaccin, chiar dacă nu este un panaceu.

Șeful statului le-a mulțumit medicilor. Perioada de acordare a primelor pentru personalul medical și cadrele de asistență socială care au luptat împotriva coronavirusului va fi prelungită cu încă două luni, până la 15 septembrie.

Putin a anunțat, de asemenea, că toți copiii cu afecțiuni grave și boli rare vor fi tratați pe seama majorării impozitului pe venitul personal (persoane fizice) care, începând cu 1 ianuarie 2021, va crește de la 13 la 15% pentru cei care câștigă peste 5 milioane de ruble (aproape 65 000 de euro) pe an, procentul urmând să se aplice la suma care depășește acest plafon. Ceea ce va însemna un plus de 60 de miliarde de ruble (772 milioane de euro) la buget. Și, desigur, rămân în vigoare toate celelalte programe pentru acești copii.

Părinții vor primi, din nou, plăți directe pentru copii, fără birocrație. În iulie, câte 10.000 de ruble (aproape 130 de euro) pentru fiecare copil cu vârsta de până la 16 ani. De această măsură vor putea beneficia familiile unde cresc aproximativ 28 de milioane de copii.

Începând cu 1 iulie, în Rusia va apărea regimul lucrătorului independent, ce va putea fi aplicat începând cu vârsta de 16 ani. Nu va mai fi o variantă pilot pentru câteva regiuni.

Cronica pandemiei în Rusia, la 23 iunie (de sus în jos): Numărul total de infectați; numărul celor însănătoșiți; numărul celor decedați/ Foto: fontanka.ru

Ipoteca preferențială de sub 6,5% va fi extinsă asupra apartamentelor nou construite cu o valoare de până la 6 milioane de ruble (77 000 de euro), iar, în marile orașe, de până la 12 milioane.

Familiile în care unul dintre părinți a rămas fără loc de muncă vor primi câte 3.000 de ruble pentru fiecare copil și un ajutor de șomaj majorat, până la sfârșitul verii.

Alte 100 de miliarde de ruble (1,3 miliarde de euro) vor fi alocate pentru credite preferențiale destinate întreprinderilor din ramurile afectate de pandemia de coronavirus.

Companiile din sectorul IT vor beneficia de și mai multe avantaje, inclusiv cel mai mic impozit pe profit din lume – 3%. La ora actuală, contribuțiile la asigurări ale acestor companii sunt de 14%, până în 2023 – șeful statului a propus reducerea acestui procent la 7,6%, pe termen nelimitat.

Rezidenții plătitori de impozite din Rusia, proprietari ai unor active străine, vor putea plăti un impozit fix pe veniturile dobândite din activitățile companiile străine aflate sub controlul lor, în valoare de 5 milioane de ruble (65 000 de euro) pe an, fără raportări suplimentare.
Regiunile vor primi, la rândul lor, fonduri financiare suplimentare, pentru compensarea cheltuielilor impuse de lupta împotriva noului coronavirus, în valoare de 100 de miliarde de ruble (1,3 miliarde de euro) – sumă care se adaugă celor 200 de miliarde de ruble deja alocate. Și, încă 100 de miliarde se alocă pentru dezvoltarea rețelei de drumuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875087