Hot News
Informații utile despre votul general din Rusia privind aprobarea modificărilor la Constituția Federației Ruse/ Полезная информация об общероссийском голосовании по вопросу одобрения изменений в Конституцию Российской Федерации
28/06
Drapelul tătarilor Crimeii a fost arborat pe platoul Muntelui Demerdji
29/06

Vot constituțional. ȚIK a primit 115 plângeri privind posibile constrângeri

Foto: AGN ”Moskva”

Președintele Comisiei Electorale Centrale (ȚIK), Ella Pamfilova, a declarat că au fost înregistrate 115 plângeri de la cetățeni privind posibile constrângeri pentru participare la vot.

”A crescut numărul de sesizări vizând eventuale constrângeri. Acum analizăm ce putem, iar ce nu putem trimitem conducerii unuia sau altuia dintre subiectele federale și, în paralel, la procuratură”, a subliniat șefa ȚIK.

Ea a precizat că majoritatea plângerilor au legătură cu constrângerea. ”Sunt două sesizări unde oamenii afirmă că au fost obligați să voteze pentru un rezultat anume. Sper că asemenea plângeri nu vor mai fi”, a subliniat Pamfilova.

Votul național pentru modificările propuse la textul Constituției Federației Ruse a început pe 25 iunie pe întreg teritoriul Rusiei. Conform decretului prezidențial, principala zi de vot este 1 iulie, dar rușii votează și în perioada 25 – 30 iunie. S-a luat o astfel de decizie pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875135