Hot News
Serghei Lavrov a dezvăluit dacă a fost sau nu bolnav de Сovid-19
30/06
Votul general constituțional. Informații utile pentru cetățenii ruși, aflați pe teritoriul României/ Общероссийское голосование по поправкам к Конституции. Полезная информация для российских граждан, находящихся на территории Румынии
30/06

Observatori independenți: La Moscova, votul se derulează în calm

La o secție de votare de la Aeroportul Pulkovo (Sankt-Petersburg)/ Foto: rg.ru

Ekaterina Jovannik, observator din partea Camerei Civice a Federației Ruse, a evidențiat transparența procesului de vot privind amendamentele la Constituție, informează ”Rossiiskaia Gazeta”.

”Cred că votul este cât se poate de transparent, toate condițiile se îndeplinesc. În orice caz, în sectorul meu nu au existat observații serioase”, a declarat Jovannik pentru agenția Moskva.

În ceea ce o privește, ea a optat pentru votul tradițional, deși consideră votul electronic mai comod. ”În realitate, votul electronic este foarte comod, pentru că, în condițiile existente acum, pe fondul epidemiei de coronavirus, pentru unii este mai comod să voteze de la distanță”, a arătat Ekaterina Jovannik.

Un alt observator independent, Vasili Bianko, a confirmat că, într-adevăr, votul privind modificările propuse la textul Legii fundamentale se desfășoară într-o atmosferă calmă.

”Nimeni nu șoptește nimic nimănui, nimeni nu trage cu ochiul, nimeni nu se ceartă, totul este liniștit”, a spus Bianko.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875042