Hot News
”Omagiu adus memoriei”: Putin și Lukașenko au inaugurat Memorialul Soldatului sovietic de lângă Rjev
30/06
Podul Crimeii. A fost lansat transportul feroviar de mărfuri
01/07

Vot constituțional. În cinci zile, au votat 45,7% dintre alegători

Ella Pamfilova, sef al Comisiei Electorale Centrale/ Foto: news.myseldon.ru

Până în seara zilei de 29 iunie, rata de participare la votul național privind modificările propuse la textul Constituției a depășit 45%, a anunțat șefa Comisiei Electorale Centrale (ȚIK), Ella Pamfilova, relatează ”Rossiiskaia gazeta”.

Potrivit precizărilor sale, în cinci zile, au votat 49,6 milioane de oameni sau 45,7% din numărul total de alegători înregistrați pe teritoriul Rusiei.

În privința votului electronic la distanță, la Moscova și în Regiunea Nijni Novgorod, unde acest sistem funcționează, și-au exprimat dreptul constituțional 1.062.000 de persoane sau 89% din totalul cetățenilor înscriși.

Cea mai activă participare la vot a fost în Cecenia (75,8%), în Republica Tîva (73,2%), în Regiunile Briansk (65,8%), Kemerovo (64,8%) și Tambov (63,4%). Cea mai scăzută rată de participare a fost în Ținutul Habarovsk, Orientul Îndepărtat (21,7%) și în Regiunea Irkuțk, Siberia Centrală (22,4%).

”Esențial este că s-au adeverit așteptările noastre, prognozele noastre, propunerea noastră de a organiza votul în decurs de șapte zile. Nu am văzut nicăieri înghesuială, oamenii au votat în calm, cu respectarea tuturor normelor și a regulilor de securitate sanitară și epidemiologică”, a adăugat Pamfilova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875155