Hot News
Alexander Rahr: Rusia a decis că nu devine parte a Occidentului
04/07
Rusia, răspuns la apelul SUA de a închide ”îngrozitoarele” proiecte Burevestnik și Poseidon
05/07

MAE rus: Spionajul SUA, implicat în traficul de narcotice

Foto: Kommersant

Serviciul american de spionaj, care acuză Rusia ca ar fi uneltit cu membrii mișcării radicale ”Taliban” (interzisă în Rusia), participă la traficul de narcotice, a anunțat reprezentantul oficial al Rusiei pentru Afganistan, directorul Departamentului 2 Asia din cadrul MAE rus, Zamir Kabulov (în imagine), relatează ”Kommersant”.

”Extraordinarii agenți americani, care îi acuză pe ai noștri de nu știu ce, participă la traficul de narcotice. Avioanele lor din Kandahar, din Bragram, zboară, fără să fie verificate, oriunde în lume – în Germania, în România. Iată, ce afacere! La Kabul, fiecare afgan vă va spune, chiar și cel mai leneș este dispus să vorbească pe tema asta”, a spus Kabulov, în direct la postul de televiziune Rossia-1.

”Kommersant” amintește că, recent, cotidianul The New York Times (NYT) a scris că Rusia, chipurile, i-a răsplătit pe talibani pentru uciderea militarilor americani în Afganistan. Președintele SUA, Donald Trump, a catalogat aceste informații drept o invenție îndreptată împotriva lui și a Partidului Republican. Ulterior, potrivit NYT, spionajul SUA i-a raportat domnului Trump că nu există dovezi directe privind finanțarea talibanilor de către Moscova, cu scopul asasinării militarilor americani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091