Hot News
Fotbal. Echipa Rusiei va juca meciurile din Liga Națiunilor, la Moscova
08/07
Senatorul Konstantin Kosaciov: Rusia va reacționa la extinderea, în continuare, a NATO
08/07

Previziuni. Dvorkovici: Vine cea mai grea perioadă pentru Rusia

Foto: RIA Novosti

Rusia nu a atins, încă, punctul de maximă profunzime al crizei provocate de pandemia de coronavirus. Pentru întreprinderile mici și mijlocii, problemele vor începe spre sfârșitul verii, la toamnă sau spre sfârșitul anului în curs, a apreciat președintele fondului Skolkovo, fostul vicepremier Arkadi Dvorkovici, citat de RIA Novosti.

”Elementul specific al acestei crize rezidă în globalitatea ei – asta, în primul rând. Este mult mai globală decât oricare dintre crizele din ultimii, nu știu, 30-40 de ani. Pentru că, oricare dintre celelalte crize au fost mult mai puțin globale, chiar și criza financiară din 2008, ca să nu mai vorbim despre propriile crize, locale. Această criză a afectat întreaga lume”, a spus Dvorkovici la forumul Innoprom, unde a fost întrebat care este trăsătura specifică a crizei generate de pandemie.

A doua particularitate a actualei crize rezidă, potrivit afirmațiilor sale, în imposibilitatea de a anticipa când se va termina pandemia. Iar a treia este că nimeni nu știe în ce punct al crizei se află, acum, omenirea.

”Optimiștii cred că suntem, deja, undeva la fund, iar, în Europa, unii au început chiar să iasă din criză. Eu cred, însă, că noi nu am atins punctul maxim de profunzime pentru simplul motiv că, în special în Rusia, abia pășim în cea mai dificilă perioadă a crizei. Desigur, poate acest lucru vizează, într-o mai mare măsură, întreprinderile mici și mijlocii, cu care dialogăm mai mult decât cu marele business. Acolo toate problemele urmează să vină, spre sfârșitul verii, la toamnă, poate și spre sfârșitul anului”, a adăugat Dvorkovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875155