Hot News
Bulevardul cu birouri din Moscova
10/07
Lavrov: Au crescut riscurile unui conflict nuclear
10/07

Moscova se relaxează. Va rămâne o singură măsură de restricție

Foto> RIA Novost:

Începând cu 13 iulie, la Moscova vor fi anulate toate măsurile de restricție, cu excepția portului de mască la evenimente cu participare numeroasă. Un ordin în acest sens a fost semnat de primarul orașului, Serghei Sobianin și postat pe site-ul instituției pe care o conduce.

Astfel, din 13 iulie, toate unitățile de învățământ își vor putea continua activitatea în regim normal. Se anulează restricțiile în privința activităților din zonele de distracții, parcuri și centre culturale. Își vor putea relua munca diferitele cercuri și secțiuni tematice, cu condiția ca numărul vizitatorilor să nu depășească 50% din capacitatea maximă de găzduire a respectivelor platforme. Se vor redeschide taberele școlare și centrele de distracții, detaliază agenția Lenta.ru.

De la 1 august, în capitală se deschid teatrele, cinematografele și sălile de concert cu o capacitate mai mică de 3000 de locuri, cu condiția să nu fie ocupate într-o proporție mai mare de 50%. Numărul maxim de spectatori la concursurile sportive va crește de la 10% la 50% din capacitatea limită a tribunelor.

În același timp, în pofida acestei relaxări, portul măștilor de protecție și a mănușilor în locuri publice și mijloace de transport, precum și respectarea distanțării fizice rămân obligatorii. Se anulează obligativitatea de a purta mască pe stradă.

”Se păstrează și în continuare interdicția de a organiza evenimente cultural-spirituale de masă în aer liber, pentru că, în astfel de cazuri, nu poate fi asigurată respectarea distanțării fizice”, se precizează în comunicat.

Anularea acestei ultime restricții va fi anunțată, potrivit lui Sobianin, când autoritățile se vor convinge că ”nu se produc schimbări în rău, iar numărul îmbolnăvirilor de Covid-19 continuă să scadă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091