Hot News
Washingtonul anunță: Consultări Rusia-SUA privind securitatea în spațiu
25/07
Maria Zaharova
Ministerul de Externe rus a răspuns la propunerea lui Pompeo de a crea o alianță împotriva Chinei
25/07

Filmele ce vor fi difuzate în cinematografe după pandemie

Ministrul culturii al Rusiei, Olga Liubimova/ Foto: RIA Novosti

Noul ministru al Culturii, Olga Liubimova, a dezvăluit la ce repertoriu trebuie să se aștepte cinefilii în primele etape după ridicarea restricțiilor generate de răspândirea noului coronavirus și redeschiderea treptată a cinematografelor, relatează ”Rossiiskaia Gazeta”.

Astfel, pentru început, pe marile ecrane vor fi difuzate filme ușoare, luminoase, într-un cuvânt, comedii romantice. Liubimova a subliniat că instituția pe care o conduce va susține prezentarea de filme rusești în primele etape de redeschidere a sălilor de cinema – o decizie în acest sens se află în proces de adoptare la Ministerul Culturii.

Oficialul rus a precizat că sunt deja pregătite câteva producții. ”Urmează să stabilim care vor fi filmele din partea Ministerului Culturii, primii șapte producători vor fi susținuți”, a adăugat ministrul.

Olga Liubimova a explicat că spectatorii ”au cam obosit să stea acasă” în carantină și, posibil, nu toți sunt, deocamdată, pregătiți pentru producții dramatice apăsătoare. De aceea, filmele mai serioase vor reveni pe marile ecrane doar spre sfârșitul anului.

”Înțelegem perfect că tinerii care, în virtutea specificului nostru legat de pandemie, vor fi primii cărora li se va permite intrarea în sălile de cinema, vor dori să comunice, vor dori să-și stabilească întâlniri la cinema, să vină să vadă un film”, a explicat ministrul. ”Așa că, drame nu vor apărea pe afișe, decât la iarnă”, a concluzionat Olga Liubimova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875100