Hot News
Alegerile din Belarus: Principalele momente – VIDEO
10/08
Experți: După proteste, Lukașenko va continua măsurile severe
10/08

Putin l-a felicitat pe Lukașenko pentru victoria în alegerile prezidențiale

Foto: TASS

Președintele rus, Vladimir Putin, l-a felicitat pe omologul său din Belarus, Aleksandr Lukașenko, pentru realegerea sa în funcția de șef al statului. Telegrama a fost publicată pe site-ul Kremlinului luni, 10 august.

“Sper că activitățile dvs. de stat vor contribui la dezvoltarea în continuare a relațiilor ruso-beloruse reciproc benefice, în toate domeniile, la aprofundarea cooperării în cadrul Statului Unional, la sporirea proceselor de integrare pe linia Uniunii Economice Eurasiatice și cea a CSI”, se spune în telegramă.

În plus, Putin și-a exprimat speranța că Lukașenko, în activitatea sa, va contribui la întărirea legăturilor politico-militare din cadrul Organizației Tratatului de Securitate Colectivă.

Alegerile prezidențiale din Belarus au avut loc la 9 august. Conform datelor preliminare ale Comisiei Electorale Centrale a țării, actualul lider al statului, Aleksandr Lukașenko, obține 80,23% din voturi.

Între timp, staff-ul Svetlanei Tihanovskaia, principalul rival al lui Lukașenko, nu recunoaște rezultatele alegerilor prezidențiale, a declarat Olga Kovalkova, persoana de încredere a politicienei. Potrivit datelor opoziției, în toate regiunile țării, între 70% și 80% dintre alegători și-au dat voturile pentru Svetlana Tihanovskaia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875158