Hot News
Alegeri în Belarus: Zaharova, îndemn pentru Zelenski
10/08
Pușkov: Germania nu poate da înapoi în bătălia pentru Nord Stream-2
11/08

”Noii oameni”, un partid de opoziție constructivă

Foto: openmedia.ru

La Moscova s-a desfășurat al doilea congres al partidului ”Noii oameni”. Delegații din regiuni și-au ales președintele, în persoana lui Aleksei Neciaev (în imagine), scrie Rambler.

Cu acest prilej, au fost prezentate proiectele în curs de realizare în diferite regiuni ale Federației Ruse. Toate vizează probleme cheie și stringente ale țării – educație, calitatea drumurilor, infrastructură și ecologie. Într-o discuție cu jurnaliștii, Neciaev a recunoscut că, pentru realizarea obiectivelor, oamenii trebuie să creadă din nou că deciziile lor influențează direct sistemul politic al Rusiei.

”Au trecut alegerile, candidații au abordat teme adiacente importante pentru întreaga țară. Siguranța drumurilor, educația, un mediu accesibil și confortabil pentru persoanele invalide, bunăstarea orașelor. Dar principala problemă este construcția politică prea densă, prea alunecoasă, când, spre exemplu, banii se duc pe iluminatul unui teatru și nu pe drumuri, iar din cauza asta oamenii refuză să accepte decizii politice. Vrem să îmbunătățim mecanismele puterii, sistemul politic, pentru ca el să slujească, într-adevăr, oamenii, să fie pentru ei și ca ei să simtă acest lucru”, a spus liderul partidului.

Neciaev a dezvăluit, totodată, viitoarele planuri ale formațiunii sale.

”După alegeri, simt că am creat o organizație, foarte rapid. Planurile noastre pe mai departe – să câștigăm alegerile în regiunile unde participăm la scrutin. Peste un an sunt alegerile pentru Duma de stat. Și ne așteaptă multă muncă, deloc simplă, cu un număr mare de obstacole, dar foarte interesantă și ambițioasă”, a arătat politicianul.

La congres au fost și personalități publice, care au împărtășit din impresiile lor legate de programul partidului ”Noii oameni”. Astfel, printre invitați s-a numărat scriitorul, omul de afaceri, redactorul-șef al revistei Esquir, Serghei Minaev. Jurnalistul a arătat că numele partidului te duce involuntar cu gândul la o oarecare înnoire în țară.

«Pentru prima dată, am citit programul partidului. Cum e de așteptat, cu numele ”Noii oameni” este asociată înnoirea, sentimentul de schimbare. Dar asta scrie și în sloganele lor. Cred că în acest partid pot fi nu doar tineri. ”Noii oameni” nu sunt numai cei care, după părerea mea, gândesc altfel, dar și cei care așteaptă schimbări. Nu voi face prognoze, nu sunt politolog. M-au invitat la congres să văd, să citesc programul, să-l cunosc pe liderul partidului, pe care l-am văzut doar în presă», a spus Minaev.

Politologul Dmitri Abzalov, președintele Centrului pentru comunicații strategice, a arătat, la rândul său, perspectiva cu bătaie lungă a noului partid.

”Un partid care ar dori să acționeze de pe margine nu s-ar fi angajat niciodată să lucreze cu un astfel de segment.

”Noii oameni” mizează pe o perspectivă îndelungată. Avem foarte puține organizații care încearcă să gândească dincolo de orizontul ciclului electoral. După părerea mea, partidul ”Noii oameni” încearcă să privească dincolo de acest orizont. Iar, din punctul meu de vedere, acest lucru sporește la modul serios perspectivele acestui partid”, a comentat expertul.

”Noii oameni” se poziționează ca un partid al opoziției constructive, un partid al dezvoltării și al creației, pledând pentru schimbări progresive, dar constante și promițând, în același timp, doar ceea ce este cu adevărat posibil de realizat și schimbat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875052