Hot News
Vaccinul rusesc: 20 de țări ar dori să-l folosească
12/08
Pandemia a redus drastic profitul mediului de afaceri din Rusia
12/08

Una dintre fiicele lui Putin și-a făcut vaccinul anti-Covid, ca voluntara

Foto: coronavirus-online.su

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat că una dintre fiicele sale a făcut vaccinul rusesc împotriva noului coronavirus, scrie presa rusă.

”Știu că acest vaccin (primul vaccin din lume împotriva coronavirusului, n.r.) a fost dezvoltat, după cum ați spus, pe baza vectorilor adenovirali, dar, după părerea mea, avantajul constă tocmai în faptul că, făcându-se pe vectorii adenovirali, el funcționează cu mai multă precizie, formează anticorpi stabili și imunitate celulară. Știu asta foarte bine, pentru că una dintre fiicele mele și-a făcut o astfel de injecție. Cred că din acest motiv a participat la experiment”, a explicat liderul de la Kremlin.

Putin a adăugat că, după prima injectare fiica lui a avut temperatură de 38 de grade, care a scăzut, a doua zi, la 37 și un pic. După a doua doză de vaccin temperatura a urcat ușor, după care totul a mers bine, se simte bine, iar anticorpii sunt ridicați”, a spus președintele Rusiei.

El a subliniat că mulți dintre cei care au făcut vaccinul împotriva coronavirusului nu au nici un fel de manifestări, nici măcar temperatură ridicată, ”totul decurge ca și cum nu ar fi făcut nimic”.

În acest context, ministrul rus al Sănătății, Mihail Murașko, a anunțat, după înregistrarea oficială a vaccinului rusesc anti-Covid, că testele efectuate în ultimele luni au demonstrat eficacitatea vaccinului și siguranța lui. Potrivit lui Murașko, vaccinul va fi produs de Centrul ”N. Gamaleia” și compania ”Binnofarm”. Vor fi vaccinați, în primul rând, medicii și cadrele didactice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875041