Hot News
Datele de ultima oră privind starea de sănătate a lui Aleksei Navalnîi
21/08
Kremlinul, gata să contribuie la reglementarea situației din Belarus
22/08

Medicii au permis ca Navalnîi să fie transferat în Germania

Aleksei, Navalnîi/ Foto: AP

Medicii de la Spitalul de urgență nr. 1 din Omsk au permis ca Aleksei Navalnîi să fie transferat pentru tratament în Germania, sub responsabilitatea soției acestuia, a anunțat medicul șef adjunct al unității spitalicești, Anatoli Kalinincenko. Potrivit spuselor sale, în starea pacientului se observă o evoluție pozitivă. Azi, dimineața, avionul cu Aleksei Navalnîi a decolat în direcția spre Germania. Sosirea la Berlin este programată la ora locală 09:02 (10:02 ora Moscovei și a Bucureștiului). Potrivit lui ”Bild” și ”Spiegel”, Navalny va fi dus la spitalul ”Charite” din Berlin.

”Starea pacientului este stabilă și având cererea rudelor de a permite să fie transportat nu știu unde, am luat decizia că nu suntem împotrivă să fie transferat într-un alt spital, indicat de rude”, a spus Kalinincenko.

”Discuțiile privind transferul lui Aleksei s-au urnit din punctul mort. Este posibil să reușim să-l transportăm pe Navalnîi . Păcat că pentru a lua această decizie medicilor le-a trebuit atâta timp. Avionul așteaptă de dimineață, documentele sunt gata tot de atunci”, a scris ieri, pe Twitter, purtătoarea de cuvânt a politicianului, Kira Iarmîș.

Avionul medical din Germania a aterizat la Omsk în dimineața zilei de 21 august. Iulia Navalnaia i-a scris președintelui Vladimir Putin cerându-i să permită transferul soțului ei în Germania. În mesaj, ea a precizat că, începând cu orele prânzului, are posibilitatea de a-l transfera sub supravegherea unor medici de înaltă clasă. Medicul șef al spitalului din Omsk, Aleksandr Murahovski a declarat însă că domnul Navalnîi rămâne internat în unitatea sa până ce starea pacientului se stabilizează.

”Echipa de medici germani a considerat că Navalnîi este transportabil, dar, în acel moment, am decis împreună că această chestiune este încă prematură. Având solicitarea rudelor pentru transport, ei își asumă acest risc, noi nu ne opunem”, a adăugat, la rândul său, medicul șef adjunct al Spitalului de urgență nr.1 din Omsk.

Aleksei Navalnîi a fost internat de urgență la 20 august, după ce s-a simțit rău în avionul la bordul căruia călătorea de la Tomsk spre Moscova. Căpitalul aeronavei a decis să aterizeze de urgență la Omsk. Inițial, oamenii din echipa opozantului rus au afirmat că Navalnîi ar fi fost otrăvit, rezultatul analizelor de laborator neconfirmând însă această ipoteză.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875085