Hot News
Viaceslav Volodin: Situația cu Navalnîi putea fi provocată din afară
26/08
În Rusia a început testarea sistemelor antirachetă S-500
27/08

S-a deschis Forumul ”Armata 2020”

Foto: rg.ru

În perioada 23-29 august 2020, la Centrul Expozițional „Patriot”, pe aerodromul „Kubinka” și poligonul „Alabino” (Regiunea Moscova), se desfășoară al VI-lea Forum tehnico-militar internațional „Armata 2020”.

Pe site-ul Forumului au loc reuniuni ale specialiștilor ruși și străini. Numărul lor este în creștere de la an la an.
La Forum, peste 1500 de întreprinderi și companii din industria de apărare a Rusiei prezintă un număr record de exponate, respectiv peste 28.000 de mostre de arme și echipamente militare.

Sistemul de rachetă antiaerian, ”Anteu-4000”/ Foto: RBK

Prim-ministrul Rusiei, Mihail Mișustin, a subliniat că, în acest an, pentru prima dată, la Forum, industria rusă de apărare prezintă şi produse cu destinație civilă.

“Deşi ni s-a trasat sarcina de a atinge parametrul de 17 %, din producția de produse civile, în întreprinderile complexului  industriei de apărare, cu toate acestea, în ianuarie 2020 a fost atins parametrul de 24%. Și ar trebui să mergem mai departe, astfel încât, în 2025 să atingem parametrul de 30%, iar, până în 2030, de 50%”, a subliniat Denis Manturov, ministru al comerțului și industriei.

Corporația de stat „Rosteh”, în ciuda limitărilor existente și a factorilor externi nefavorabili, continuă să dezvolte cu succes cooperarea tehnico-militară. La sfârșitul anului trecut, exporturile de produse militare rusești au depășit 15 miliarde de dolari. Portofoliul de comenzi se menține în jurul valorii de 50 miliarde de dolari. Iar, cea mai mare parte a exporturilor rusești o constituie tehnica aeronautică.

Motocicleta electrică ”IJ-49”/ Foto: RBK

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875017