Hot News
Medicii din Omsk au declarat că susţinătorii lui Navalnîi au pus un “diagnostic politic”
27/08
Vladimir Putin, interviu pentru postul TV Rossia-1
27/08

Rectorul MGIMO, Anatoli Torkunov împlinește 70 de ani

Foștii colegi de bancă în MGIMO, Anatoli Torkunov, azi rector al acestei instituții de învățământ superior (stânga) și Serghei Lavrov, ministru de externe al Rusiei/ Foto: RIA Novosti

Rectorul Institutului de stat pentru relații internaționale din Moscova (MGIMO), Anatoli Torkunov, împlinește 70 de ani. În Rusia și dincolo de granițele ei, Anatoli Torkunov este o personalitate recunoscută ca un strălucit om de știință, un diplomat cu mult tact și un excelent organizator al învățământului superior.

Anatoli Torkunov a absolvit MGIMO în 1972. În perioada 1983-1986 a lucrat la ambasada sovietică de la Washington. Iar, în 1992, la adunarea generală a colectivului, a fost ales rectorul legendarului Institut pentru relații internaționale, unde s-a format. În cei 18 ani, sub conducerea lui Torkunov, Institutul a devenit cu adevărat internațional. Au fost încheiate peste 200 de acorduri cu unități de învățământ din 57 de țări. Numărul studenților străini atinge anual 20% din totalul cursanților. În 2010, universitatea a intrat în Cartea Guinness a recordurilor, după numărul de limbi străine predate – 53.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875066