Hot News
Rușii au enumerat trei puncte de cotitură în procesul îmbătrânirii
30/08
Putin şi Lukaşenko au stabilit să se întâlnească la Moscova, în următoarele săptămâni
30/08

Protestatarii din Berlin scandează “Putin!”

Foto: novorossia.ru

30.000 de oameni s-au adunat, în Berlin, la o acţiune de protest împotriva acţiunilor autorităţilor, care vizează limitarea pandemiei de coronavirus. Protestele sunt exprimate, de asemenea, împotriva politicii SUA față de Germania. În acest context, participanții scandează “Putin!”, relatează, pe canalul său de pe Telegram, jurnalistul rus, Dmitri Smirnov.

După cum scrie Lenta.ru, fiind întrebați de ce au venit cu steagurile ruseşti, paricipanții la protest spun: “Este simplu: pentru că Putin poate să-l preseze pe Trump”.

Zecile de mii de participanţi la protest au mărşăluit de-a lungul Friedrichstrasse. Acţiunea a devenit una dintre cele mai ample, din ultimii ani. Se ştie că 3000 de poliţişti au fost detaşaţi la locul evenimentului, unde au fost deplasate şi tunuri de apă. Se menţionează că există şi unităţi ale bundeswehr (armata germană) lângă Berlin, dotate cu tancuri.

Anterior, politologul german Alexander Rahr a explicat, într-o emisiune radio, la NSN, că este dificil, pentru Germania, să lucreze cu America.

“Se speră că America este, încă, cea pe care Germania o ştie, ca un frate mai mare. Este dificil pentru Germania să lucreze cu administraţia Trump. Foarte dificil. Trump vede Europa ca pe o piaţă de desfacere sau chiar ca pe un rival. Sau, ca pe un vasal, care să asculte America în toate, urmând interesele americane. Merkel crede că acest lucru este imposibil, iar europenii cred, şi ei, că este imposibil, subliniază expertul. Cu toţii aşteaptă următoarele alegeri americane, iar tactica europenilor este de a se asigura că Trump pierde alegerile iar democraţii revin la putere, cu Biden învingător. Astfel, se consideră că totul va fi bine, aşa cum a fost înainte. Această viziune predomină în guvernul german, în rândul elitelor şi în mass-media. În ceea ce priveşte America, deocamdată, nu este cazul să vorbim despre mari schimbări“.

1 Comment

  1. Basarabeanu spune:

    Presedintele RUSIEI Vladimir V. Putin este unu dintre cei mai iubiți președinți din lume. Conduce poporul rus bine de asta este scandat numele său la mitinguri in Berlin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875206