Hot News
Navalnîi a ieșit din comă. Reacția inventatorului substanței ”Noviciok”
08/09
Rușilor li s-au promis mai multe variante de vaccin
08/09

Medicamentul rusesc care reduce de cinci ori mortalitatea cauzată de Сovid-19

Foto: TASS

Preparatul rusesc dezvoltat pentru tratarea formelor grave ale afecțiunilor pulmonare s-a dovedit eficace și în cazul Сovid-19, boala provocată de noul coronavirus. Ca urmare a administrării acestui medicament, s-a reușit reducerea de cinci ori a mortalității la pacienții cu forme grave de infecție cu noul virus, relatează ”Izvestia”, citând datele medicilor din Sankt-Petersburg, Moscova, Tiumen și Sîktîkvar.

Este vorba despre preparatul “Surfactant-BL”, obținut de oamenii de știință din Rusia din plămânii bovinelor. Surfactantul este un lichid care căptușește alveolele pulmonare pe interior, BL fiind prescurtarea de la ”plămân bovin”.

După cum notează ”Izvestia”, în lume există câteva zeci de preparate de tip surfactant, dezvoltate pentru a-i ajuta pe copiii născuți prematur și care nu pot respira independent, pentru că plămânii lor nu au ajuns la maturitatea necesară. Dar, numai medicamentul rusesc este destinat utilizării la adulți.

Publicația citată menționează că, potrivit practicii mondiale, din totalul bolnavilor infectați cu noul coronavirus, cazurile grave de Covid-19 reprezintă cam 5%. Dintre acești pacienți, 80% decedează. Cu Surfactant-BL, acest indice s-a redus la 14,3% pentru  categoria de bolnavi respectivă. Șeful laboratorului de cercetări științifice în domeniul anesteziologiei și reanimatologiei al Institutului ”V.A. Almazov”, Andrei Bautin, a precizat că preparatul a fost administrat pacienților prin inhalare. Procedura a fost repetată de două ori pe zi, timp de maxim 30 de minute. La unii dintre pacienți, efectul a intervenit după două zile de tratament, iar la alții a fost nevoie de până la cinci zile. În același timp, bolnavii simțeau o ameliorare imediat după inhalare.

După cum a povestit dezvoltatorul preparatului, Oleg Rozenberg, cu surfactant s-au vindecat de Covid-19, în total, 120 de bolnavi. După finalizarea studiului, se intenționează ca Surfactant-BL să fie inclus, la recomandarea Ministerului Sănătății, în protocolul de tratament aplicat pacienților infectați cu noul coronavirus.

 

https://www.rbc.ru/rbcfreenews/5f56dcb29a794798db2b4c52?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089