Hot News
Medicamentul rusesc care reduce de cinci ori mortalitatea cauzată de Сovid-19
08/09
Alexander Rahr: Rusia poate rezolva problema Navalnîi
08/09

Rușilor li s-au promis mai multe variante de vaccin

Foto: TASS

După finalizarea testelor pentru vaccinul rusesc ”Sputnik V”, împotriva coronavirusului, cetățenii ruși vor primi cel puțin două variante din acest preparat, a declarat profesorul Aleksandr Butenko, șef de departament la Centrul ”N. Gamaleia”, scrie ”Izvestia”.

”Vaccinurile vor fi de două categorii – pentru adulți și pentru copii. Pentru copii, va fi mult mai blând, mai puțin reactogen. Copiii au masa corporală mai redusă decât în cazul adulților, de aceea și dozele pentru ei vor fi mai mici. În plus, sistemul imunitar al copilului ar putea să nu fie la fel de dezvoltat ca la adulți. Într-un fel sau altul, la toate vaccinurile există o gradație pentru copii și pentru adulți”, a explicat specialistul.

Deocamdată, însă, formula unică trebuie verificată pe un număr cât mai mare de persoane. La vaccinarea-test iau parte doar cei cu vârste de peste 18 ani, din toate grupele de gen, dar produsul final trebuie să fie potrivit și pentru copii. Potrivit profesorului, va fi un studiu multilateral, după care ”schema de vaccinare va cuprinde tot mai mult din populația țării”.

Între timp, primul lot din vaccinul ”Sputnik V” a fost lansat în circuit, relatează Rosbalt. ”Primul lot de vaccinuri pentru tratamentul împotriva infecției de SARS CoV-2 (Sputnik V), dezvoltat de Institutul Național de Cercetări Epidemiologice și Microbiologice ”N. Gamaleia”, a trecut toate testele clinice de calitate necesare la laboratoarele Rosdravnadzor (Serviciul federal de supraveghere a sănătății publice, n.r.) și a fost lansat în circuit”, se arată în comunicatul postat, în acest sens, de Ministerul Sănătății al Rusiei.

Premierul Mihail Mișustin a explicat că, în această etapă, prin circuit se subînțelege vaccinarea populației din grupele de risc, fiind vorba în special de cadre didactice și de medici. Ea se va derula în paralel cu testele clinice post-înregistrare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875054