Hot News
Summitul celor cinci state ale Consiliului de Securitate al ONU ar putea fi amânat pentru anul 2021
09/09
Viceministru, reținut pentru fraudă majoră
10/09

Ministerul rus de Externe a înaintat un protest energic ambasadorului german, cu privire la cazul Navalnîi

Ambasadorul RFG în Rusia, Géza Andreas von Geyr/ Foto: TASS

Ministerul de Externe al Rusiei a publicat o declarație în urma convocării ambasadorului Germaniei în Rusia, Géza Andreas von Geyr, în Piața Smolenskaia. Diplomatul a primit un ”protest energic” în legătură cu acuzațiile adresate Rusiei, referitor la situația cu Aleksei Navalnîi, se arată pe site-ul ministerului.

Clădirea MAE rus din Piața Smolenskaia din Moscova/ RIA Novosti

Clădirea MAE rus în Piața Smolenskaia din Moscova/ RIA Novosti

“Pe fondul acestei isterii, a fost reînnoită cererea privind  prezentarea imediată, de către partea germană, a unui răspuns substanțial și detaliat  la solicitarea oficială a Parchetului General al Rusiei din 27 august 2020, care ar include toate datele medicale, inclusiv biomaterialele, rezultatele examinărilor și probele de testare, cu scopul studierii și verificării lor complete de către specialiști” a anunțat Ministerul de Externe.

Ambasadorului german i s-a explicat că refuzul Berlinului de a furniza aceste materiale va fi privit de Moscova “ca un refuz al Guvernului federal al RFG de a stabili adevărul în cadrul unei anchete obiective”, și, de asemenea, ca “o provocare ostilă, grosolană, împotriva Rusiei”. Toate acestea vor avea “consecințe pentru relațiile ruso-germane”, a avertizat Ministerul Rus de Externe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875081