Hot News
Kosaciov, despre cazul Navalnîi: Orice concluzie este nulă fără dovezi
11/09
Putin, despre șomajul în Rusia
11/09

”Scenariul belorus” în Rusia? Ce spune Dmitri Peskov

Acțiuni de protest din Minsk/ Foto: torg.spb.ru

Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, și-a exprimat speranța că, după alegerile prezidențiale din 2024, scenariul belorus nu se va repeta în Rusia. El a subliniat că nu toți cetățenii Republicii Belarus sunt împotriva lui Lukașenko, relatează publicația Forbes în versiune rusă.

Peskov a comentat eventualitatea ca în Rusia să se repete scenariul belorus, în 2024, anul alegerilor prezidențiale. El a arătat că Rusia are propria cultură politică și propriul peisaj politic. ”Acesta este și motivul pentru care, la noi, viața politică evoluează după scenariul rusesc și să sperăm că așa va fi și pe viitor”, a subliniat reprezentantul Kremlinului, citat de Interfax.

În context, Peskov a menționat că, după alegeri, în toate țările apar, mereu, nemulțumiri, dar întrebarea este dacă aceste nemulțumiri sunt împărtășite de majoritatea sau de minoritatea populației. Potrivit afirmațiilor sale, numeroși beloruși își susțin în mod sincer președintele. ”Chiar și o masivă acțiune de protest nu înseamnă că toți belorușii se pronunță categoric împotriva lui Lukașenko. Nu, nu este așa”, a subliniat oficialul rus.

În același timp, Peskov a arătat că problemele din Belarus trebuie rezolvate doar de beloruși. ”Numai ei pot să clarifice problemele cu care se confruntă țara lor și numai ei trebuie să facă asta. Nici noi, nici alte țări ale Europei sau ale lumii nu au dreptul să se amestece în evenimentele din Belarus”, a insistat secretarul de presă al liderului rus.

Alegerile prezidențiale din Belarus au avut loc la 9 august, învingător fiind declarat Aleksandr Lukașenko, aflat în fruntea statului din 1994. Imediat după anunțarea primelor rezultate preliminare, în Belarus au izbucnit acțiuni de protest, care continuă și acum, și despre care Lukașenko susține că sunt organizate din afara țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048