Hot News
Centrul ”N.Gamaleia” a trimis protocolul de cercetare a vaccinului ”Sputnik” către revista The Lancet
12/09
Politicieni europeni: Rusia a făcut totul pentru a-l salva pe Navalnîi
12/09

Peste 1 miliard de oameni vor beneficia de vaccinul rusesc

Vaccinul rusesc anti-Covid ”Sputnik V”/ Foto. RIA Novosti

De vaccinul împotriva noului coronavirus dezvoltat de Centrul de Cercetare ”N. Gamaleia”, ”Sputnik-V” ar putea beneficia peste 1 miliard de oameni, arată un document al Fondului pentru investiții directe (RFPI). ”Peste 1 miliard de persoane vor fi vaccinate cu ”Sputnik-V” în perioada 2020-2021”, precizează comunicatul organizației, preluat de RBK.

Potrivit RFPI, acest lucru este posibil în contextul în care mai mult de 30 de țări, unde trăiește mare parte a populației planetei, intenționează să folosească preparatul dezvoltat de specialiștii din Rusia. Este vorba, printre altele, de Emiratele Arabe Unite, Coreea de Sud, Japonia, Grecia, Serbia, Filipine, Arabia Saudită, state din America Latină și altele.

Șeful RFPI, Kirill Dmitriev, a anunțat recent că Rusia a primit solicitări pentru 1 miliard de doze de vaccin din partea a 20 de state. El a subliniat, de asemenea, că, împreună cu parteneri străini, se intenționează să fie produse peste 500 milioane de doze pe an în cinci țări.

Vaccinul ”Sputnik-V” a fost înregistrat la 11 august. Preparatul a intrat deja în circuit, concomitent cu testele post-înregistrare. Prima țară străină care va folosi vaccinul este Belarus.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091