Hot News
Navalnîi și-a dezvăluit planurile de după recuperare
15/09
Corneliu Vlad: Cazul Navalnîi și teatrul geopolitic al umbrelor
15/09

În Rusia se pregătesc pentru înregistrare încă patru vaccinuri COVID-19

Vaccinul anti-Covid ”Sputnik V”/ Foto: RIA Novosti

Mai multe vaccinuri pentru coronavirus — două de producţie rusească și două străine — se află  în procedură de înregistrare în Rusia, a declarat ministrul sănătății, Mihail Murașko. Vaccinul „Sputnik V”, dezvoltat de Centrul “N.Gamaleia” din Moscova, a fost deja înregistrat, a amintit el. Dintre celelalte vaccinuri, unul este dezvoltat de Centrul „Vector” din Novosibirsk, iar celălalt este al Institutului ”Șumakov”. Mai este vaccinul chinezesc Sinopharm și un alt vaccin, pe bază de adenovirus de cimpanzeu, de la  Astra Zeneca, a relatat ministrul Murașko.

„Sputnik V” este, până în prezent, singurul vaccin Covid-19 înregistrat. Înregistrarea a avut loc în luna august, înainte de finalizarea studiilor clinice. La 8 septembrie, primul lot de vaccin a fost lansat în circuitul civil. Organizația Mondială a Sănătății a declarat că nu sunt suficiente date pentru a recomanda preparatul dezvoltat de ruşi.

Ulterior, Astra Zeneca și Universitatea Oxford au reluat studiile clinice pentru vaccinul Covid-19, întrerupte datorită bolii unuia dintre subiecții testaţi. Studiile clinice au fost înghețate la 6 septembrie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068