Hot News
Putin: Belorușii înșiși, fără presiuni din afară, trebuie să rezolve situația din țară
14/09
Compozitorul Iuri Loza a fost în Crimeea. Ce a găsit acolo
15/09

Lavrov și-a anulat vizita la Berlin

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov/ Foto: RIA Novosti

Prevăzută pentru 15 septembrie, vizita ministrului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, la Berlin, a fost anulată din cauza modificărilor din programul de lucru al omologului german, Haiko Maas, a anunțat diplomația rusă, scrie Rambler.ru.

Instituția a explicat că perioada vizitei lui Lavrov la Berlin și obligativitatea de participare a lui și a lui Mass la ceremonia de închidere a Anului ”încrucișat” al parteneriatului educativ și științific a fost convenite în urmă cu un an, totul fiind confirmat cu prilejul convorbirilor de la Moscova, din 11 august.

”La 3 septembrie, partea germană ne-a înștiințat în legătură cu schimbările survenite în graficul de lucru al domnului H. Maas, motiv pentru care, participarea lui la ceremonie se anulează, iar pentru tratative bilaterale se alocă o oră și jumătate. Prin urmare, obiectivul inițial și esențial al deplasării lui Serghei Lavrov în capitala Germaniei a devenit neactual, iar formatul propus pentru tratativele bilaterale, considerabil trunchiat”, a explicat Ministerul de Externe.

Instituția a menționat că, pe acest fundal, s-a luat decizia de anulare a vizitei.

«Informația de rigoare a fost adusă la cunoștința părții germane. Ținând cont de încheierea Anului ”încrucișat”, Serghei Lavrov va trimite un mesaj participanților la ceremonia de închidere», a subliniat Ministerul .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875155