Hot News
Lavrov, revoltat de versiunea că Navalnîi a fost salvat de o întâmplare fericită
18/09
Senatorul Aleksei Pușkov: Pompeo a dezvăluit rolul real al SUA în ”Maidanul” belorus
18/09

Berlinul a propus SUA o mare afacere în schimbul renunțării la sancțiuni împotriva Nord Stream-2

Infrastructura gazoductului Nord Stream-2/ Foto: RIA Novosti

Guvernul Germaniei a propus Washingtonului o afacere de un miliard de euro în schimbul renunțării la sancțiuni în privința gazoductului Nord Stream-2, informează publicația Die Zeit, citând surse proprii, scrie Interfax.

Se precizează că, încă la începutul lunii august, șeful Ministerului de Finanțe al Germaniei, Olaf Scholtz, l-a anunțat pe colegul său american, Steven Mnuchin, mai întâi verbal, apoi și în scris, că Germania este gata să finanțeze construirea a două dane speciale pentru importul de gaze naturale lichefiate americane. Guvernul SUA și-a planificat să exporte gaze în Germania prin terminalele din porturile orașelor Brunsbuttel și Wilhelmshaven.

Potrivit informațiilor Die Zeit, propunerea scrisă a Germaniei de a susține construirea terminalelor ”prin acordarea unui miliard de euro” a ajuns la Washington la data de 7 august. ”Ca răspuns, Statele Unite vor permite finalizarea fără piedici a conductei și lansarea Nord Stream-2”, scrie Die Zeit, citând extrase din documentele ministerului.

La 24 și 25 septembrie, șefii statelor membre UE ar urma să dezbată, la summitul de la Bruxelles, viitorul gazoductului și reacția UE la situația privind ”otrăvirea” opozantului rus Aleksei Navalnîi. SUA încearcă de mult să convingă Germania să se retragă din Nord Stream-2, pe motiv că gazoductul ar spori dependența țării de gazul rusesc, amintește Interfax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048