Hot News
Rusia extinde ”lista neagră” pentru Uniunea Europeană
24/09
Toate regiunile Rusiei au primit primele livrări de vaccin ”Sputnik V”
25/09

Ambasada Rusiei: SUA să lupte împotriva Covid-19, nu cu vaccinul rusesc

Foto: Izvestia

Autoritățile americane ar trebui să-și concentreze eforturile pe lupta împotriva pandemiei de noul coronavirus, nu să critice vaccinul rusesc, a apreciat Ambasada Rusiei în Statele Unite, într-o postare pe Twitter, scrie ”Rossiiskaia Gazeta”.

Misiunea diplomatică îndeamnă autoritățile SUA să nu încerce să minimalizeze importanța propunerii constructive a Președintelui Rusiei, Vladimir Putin, privind organizarea unei conferințe-online, la nivel înalt, pentru țările interesate să colaboreze în vederea dezvoltării unui vaccin împotriva coronavirusului. ”Salvați viața americanilor. Luptați cu Covid-19, nu cu vaccinul rusesc”, se subliniază în comunicatul Ambasadei.

Diplomații ruși au atașat la postare o declarație a purtătoarei de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Morgan Ortegus, prin care aceasta exprima dubii legate de eficacitatea vaccinului rusesc. Ambasada Rusiei a amintit și de o intervenție a secretarului de presă al președintelui SUA, Kayleigh McEnany, care a anunțat că însuși Donald Trump nu a exclus posibilitatea folosirii unor vaccinuri produse în alte țări.

Anterior, secretariatul ONU i-a mulțumit Președintelui Rusiei, Vladimir Putin, care le-a propus angajaților organizației să se vaccineze gratuit împotriva infecției de coronavirus. După cum se știe deja, mai mult de 30 de țări ale lumii s-au arătat dispuse să cumpere aproximativ 1 miliard de doze de vaccin din Rusia. În plus, producția preparatului va fi organizată în cinci state, deoarece capacitățile existente permit fabricarea a doar 500 de milioane de doze pe an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875115