Hot News
OMS vrea să ajute la promovarea vaccinului rusesc împotriva Covid-19
24/09
Ambasada Rusiei: SUA să lupte împotriva Covid-19, nu cu vaccinul rusesc
24/09

Rusia extinde ”lista neagră” pentru Uniunea Europeană

Foto: Rosbalt

Ca răspuns la acțiunile Uniunii Europene, Moscova extinde lista de sancțiuni pentru intrarea în Rusia a reprezentanților UE, informează Rosbalt.

Într-o declarație postată pe site-ul MAE rus se arată că, în ultimul timp, la nivelul Uniunii Europene ”au fost întreprinsă o serie de pași neprietenoși” în privința Rusiei și a cetățenilor ei. ”Acționând, ca și înainte, cu ignorarea normelor internaționale existente, UE continuă să-și extindă intrumentarul de sancțiuni și să-l folosească sub pretexte inventate și uneori absurde”, subliniază MAE rus.

Ministerul amintește că a avertizat în repetate rânduri Uniunea Europeană în legătură cu caracterul nociv al unei asemenea abordări, Bruxelles-ul preferând, însă, să ignore toate propunerile Rusiei de a dialoga ”pe bază de fapte” și ”alegând limbajul sancțiunilor”.

Ca răspuns la acțiunile UE, Moscova a decis să extindă lista cu reprezentanții statelor și instituțiilor membre UE cărora le este interzisă intrarea în Federația Rusă. Numărul persoanelor incluse pe lista rusă a fost egalat cu cel existent pe lista Uniunii Europene.

Restricțiile au fost introduse în conformitate cu Legea federală privind ”Procedura de ieșire din Federația Rusă și de intrare în Federația Rusă”. Așa cum cere practica diplomatică, reprezentanța UE din Moscova a primit o notificare în acest sens.

”Dacă Uniunea Europeană continuă linia de confruntare, ne rezervăm dreptul de a aplica măsuri corespunzătoare”, a precizat MAE rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875059