Hot News
Patrușev și O’Brien au discutat despre Karabah
04/10
Nagornîi Karabah. Condițiile Rusiei pentru introducerea forțelor de menținere a păcii
05/10

Pușkov a criticat dur politica lui Gorbaciov

Senatorul rus Aleksei Pușkov/ Foto: RIA Novosti

Senatorul rus Aleksei Pușkov a calificat reunificarea Germaniei drept înghițirea Republicii Democrate Germane (RDG) de către Republica Federală Germană (RFG), relatează Rambler.ru.

Într-o postare pe rețeaua Telegram, politicianul rus a estimat că respectivul eveniment a fost încă o confirmare a eșecului politicii lui Gorbaciov (Mihail Gorbaciov a condus URSS între anii 1985-1991, n.r.) pe direcția germană. În opinia senatorului rus, acțiunile președintelui URSS pot fi definite, în ansamblul lor, drept ”un curs de concesii anticipate”, continuat, după aceea, de Boris Elțîn (primul președinte al Rusiei, 1991-1999, n.r.).

”Prima lege a politicii reale: renunțați la iluzii. A doua lege a politicii reale: uitați de concesii anticipate. Ele întotdeauna vor fi răstălmăcite ca semn de slăbiciune, nu vor încuraja niciodată cealaltă parte să meargă la concesii, dar vor fi ținute minte atât cât va fi nevoie”, a scris senatorul rus pe rețeaua Telegram.

În același timp, politicianul a subliniat că pentru pașii în întâmpinare deja făcuți, nimeni nu va plăti nimic.

Data de 3 octombrie este considerată aniversarea reunificării Germaniei. În această zi a anului 1990, RDG și Berlinul de Vest au intrat în componența RFG-ului. Iar Tratatul privind reglementarea definitivă a problemei Germaniei a servit drept bază legală. Acest document mai este, de asemenea, cunoscut drept acordul ”Doi plus patru” – în onoarea statelor care l-au semnat: RDG și RFG plus URSS, SUA, Franța și Marea Britanie, menționează Rambler.

2 Comments

  1. Turcanu spune:

    Mihail Gorbaciov a fost cel mai slab conducător pe care la avut atît uniunea sovietică cît și RUSIA modernă. A fost înfăptuită unirea Germaniei și destrămarea URSS..Timpul va spune daca Gorbaciov a lucrat in favoarea rușilor sau a fost contra.

  2. Basarabeanu spune:

    Rusia nu mai poate fi umilită cum a fost la destrămarea urss. Armata nu mai este ca cea din 1991 .este una modernă și cea mai eficace .sistemele s400 sunt cele mai moderne din lume .sistemele avangard de rachete străpung scutul american din romania si polonia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093