Hot News
Kîrgîzstan. Ce se știe despre protestele postelectorale de la Bișkek
06/10
Este o rușine! Vasili Nebenzia a criticat decizia Occidentului în Consiliul de Securitate
07/10

Pușkov: Adevăratul scop al tentativelor de rescriere a istoriei celui de-al Doilea Război Mondial

8 mai 1945. Karlshorst, suburbie a Berlinului. În timpul semnării Actului de capitulare necondiționată a Germaniei fasciste. În centrul imaginii, semnează reprezentantul Uniunii Sovietice, mareșalul Gheorghi Jukov. Ora locală este 23:45 (la Moscova, deja, ora 01:45, 9 mai – motiv pentru care, în Rusia, Ziua Victoriei este sărbătorită la 9 mai) / Foto de arhivă

Dacă se va reuși subminarea statutului Rusiei de putere învingătoare în cel de-al Doilea Război Mondial, se va putea ridica problema legalității prezenței ei în Consiliul de Securitate al ONU în calitate de membru permanent cu drept de veto. Acesta este scopul tentativelor de a rescrie istoria, este de părere șeful Comisiei senatoriale pentru politică informațională și cooperare cu mass-media, Aleksei Pușkov, scrie ”Rossiiskaia Gazeta”.

”Străduindu-se să refacă istoria, adversarii noștri nu o fac doar în numele unor idei abstracte”, a spus politicianul rus, în cadrul forumului cu tema ”Istorie pentru viitor. Un nou punct de vedere”.

În opinia senatorului, se încearcă să i se ia Rusiei – ca succesor legal al Uniunii Sovietice – statutul de învingătoare în cel de-al Doilea Război Mondial.

Pentru că, odată ce acest statut al Rusiei va fi subminat, ”se va putea ridica problema legalității prezenței ei în Consiliul de Securitate al ONU ca membru permanent, cu drept de veto”, a declarat parlamentarul. Pușkov apreciază că tentativele de revizuire a rolului Uniunii Sovietice în cel de-al Doilea Război Mondial se vor repeta și de acum înainte.

Senatorul consideră că actualul secol a devenit ”secolul bătăliei pentru istorie”.  ”Este vorba nu doar despre o rescriere a istoriei… este vorba de mai mult și anume de încercarea de a crea o istorie paralelă”, a adăugat Pușkov. Iar scopul urmărit este cel de a înlocui, cu timpul, versiunea clasică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875098