Hot News
Putin a propus prelugirea cu un an a START-3, fără condiții
16/10
”Răbdarea lui Putin a crăpat”: Satanovski, despre acordul cu SUA
17/10

Expert militar: Care ar fi răspunsul Rusiei la un atac nuclear al SUA, din Germania

Doctorul în științe militare, Konstantin Sivkov/ Foto: RIA Novosti

Comentând un articol publicat de cotidianul german Bild, vicepreședintele Academiei Ruse pentru științe în domeniul rachetelor și artileriei, doctorul în științe militare Konstantin Sivkov, a apreciat că, în cazul unui atac nuclear lansat de Statele Unite și aliații lor, în special Germania, Rusia ”nu se va purta cu mănuși de damă”, informează Lenta.ru.

Expertul a dezvăluit ce ar putea face Moscova în cazul unui atac nuclear al Washingtonului. Potrivit aprecierilor sale, ”să faci exerciții vizând desfășurarea unui război nuclear, pe teritoriul Germaniei, este un pas sinucigaș”. Prin urmare, expertul a amintit că submarinul nuclear rusesc din proiectul 667BDR, ”Kalmar”, este echipat cu 16 rachete R-29R, fiecare transportând câte 10 focoase. ”Dacă le lansează asupra Germaniei, Germania își va înceta existența fizică, iar în locul ei va fi un deșert radioactiv”, a afirmat Sivkov.

În același timp, Sivkov a estimat că, ”dacă cineva va încerca să atenteze asupra teritoriilor aliaților noștri, ca să nu mai vorbesc despre teritoriul nostru”, ”nu ne vom purta cu mânuși de damă – vom lansa, dintr-un foc, toate rachetele asupra SUA. Ca să nu se relaxeze”. ”Câteva rachete în zona vulcanului Yellowstone și Statele Unite ale Americii nu mai există”, a spus analistul militar.

Într-un recent număr, Bild a relatat despre exerciții ”secrete”, efectuate de aviația armatei germane și a partenerilor ei din NATO, unde s-au efectuat manevre în cazul unui război nuclear.

Lenta.ru amintește că, în februarie 2018, Sivkov a venit cu inițiativa de a crea o megarachetă termonucleară, pentru 210 miliarde de dolari. Anterior, în noiembrie 2017, el a propus, ca răspuns la retragerea SUA din Tratatul privind lichidarea rachetelor cu rază medie și mai scurtă de acțiune, ca Rusia să desfășoare purtători netradiționali de arme nucleare și să construiască focoase extrem de puternice, capabile să ”provoace pe teritoriul SUA procese geofizice catastrofale, precum o erupție a supervulcanului Yellowstone”.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875065