Hot News
Ministerul Sănătății: 90% dintre infectații cu COVID-19 sunt oameni întorși din vacanță
18/10
Foreign Affairs: SUA nu au dreptul să conducă întreaga lume
19/10

Kosaciov crede că Navalnîi a dictat el însuși lista neagră

Vicepreședintele Consiliului Federației, Konstantin Kosaciov/ Foto: RIA Novosti

După toate probabilitățile, lista de sancțiuni a Uniunii Europene a fost dictată ”tovarășilor de la Bruxelles” chiar de Navalnîi, fără nici o legătură cu realitatea, ghidându-se după propriile fobii și antipatii, este de părere șeful Comitetului senatorial pentru afaceri internaționale, Konstantin Kosaciov.

Pe ultima listă neagră a UE au fost incluse șase persoane fizice și o organizație din Rusia, despre care europenii susțin că ar avea legătură cu presupusa otrăvire a opozantului rus Aleksei Navalnîi, notează, în context, agenția RIA Novosti. Pe listă se regăsesc directorul FSB (Serviciul Federal de Securitate, n.r.), Aleksandr Bortnikov, prim adjunctul administrației Președintelui Rusiei, Serghei Kirienko, șeful direcției prezidențiale pentru politică internă, Andrei Iarik, trimisul special în Siberia, Serghei Meniailo, viceminiștri ai Apărării.

«Până la urmă, birocrația europeană s-a dezlănțuit cu sancțiuni în cazul Navalnîi. Ce poți să spui – ”lista lui Navalnîi”, în toată splendoarea ei. Dar nu în sensul politic gândit de inițiatori, ci în cel mai direct sens. După toate probabilitățile, tovarășul Navalnîi a dictat-o el însuși tovarășilor de la Bruxelles,  ghidându-se după propriile fobii și antipatii. Cine nu-i este pe plac, pe acela îl scriem», a scris senatorul rus pe Facebook.

Fără nici o legătură cu realitatea sau cu propria conștiință, a adăugat politicianul. ”Nu există pe listă nici supremația legii, nici democrație, nici drepturile omului, atât de susținute de cei de la Bruxelles și de la Strasbourg”, a subliniat Kosaciov.

În opinia lui, respectiva listă ”este o pură mitocănie politică, înmulțită cu nihilism legal și convingere bolșevică de propria dreptate, care a cuprins multe minți europene după căderea bolșevismului în țara noastră”.

Navalnîi a ajuns la clinica Charite, din Berlin, la 22 august, la două zile după ce, la 20 august, i s-a făcut rău în drum spre Moscova și a fost internat de urgență la secția de terapie intensivă a Spitalului din orașul Omsk. Medicii ruși au stabilit ca diagnostic tulburarea metabolică, urmare a unei modificări bruște a nivelului de zahăr din sânge. Care a fost cauza nu este foarte clar, dar un lucru este cert – și anume că, în probele de sânge și de urină prelevate de la Navalnîi, experții ruși nu au găsit substanțe otrăvitoare.

La câteva zile după transferul pacientului în Germania, s-a anunțat că opozantul rus ar fi fost otrăvit cu o substanță din familia agenților toxici ”Noviciok”. Guvernul german a precizat, ulterior, că verdictul experților germani a fost confirmat de rezultatul analizelor efectuate de laboratoare militare din Franța și din Suedia. Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice a declarat, la rândul ei, că în organismul lui Navalnîi a fost găsită o substanță cu caracteristici similare cu ”Noviciok”, dar care nu figurează pe listele cu substanțe chimice interzise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875079