Hot News
Cijov: Relațiile dintre Rusia și UE, la pământ
18/10
Kosaciov crede că Navalnîi a dictat el însuși lista neagră
18/10

Ministerul Sănătății: 90% dintre infectații cu COVID-19 sunt oameni întorși din vacanță

Vacanța, în august, pe plaja din Regiunea Kaliningrad, Marea Baltică/ Foto: TASS

Majoritatea covârșitoare a persoanelor infectate cu noul coronavirus sunt cele care s-au întors din vacanțe, a declarat alergologul-șef al Ministerului Sănătății al Rusiei, Rahim Haitov, citat de agenția Interfax.

”90% dintre cei care s-au îmbolnăvit, în ultima vreme, au revenit din vacanțe, de unde au adus infecția. Era inevitabil, având în vedere numărului mare de oameni de pe plaje și din restaurante: unul nu poartă mască, altul o poartă incorect”, a spus expertul, citat de Biroul de presă al ministerului.

Haitov a subliniat că, atâta timp cât nu există un medicament specific împotriva coronavirusului, rușii trebuie să facă ceea ce recomandă Ministerul Sănătății și anume să respecte cu strictețe măsurile de carantinare: să poarte mănuși, mască și să evite aglomerațiile.

”Mai ales acum, trebuie respectate cu mare acuratețe măsurile sanitare. Grație unei discipline severe, China aproape că nu mai are, acum, coronavirus”, a adăugat specialistul.

Declarația lui Haitov se adaugă apelului lansat de șefa Rospotrebnadzor (Protecția Consumatorului, n.r.), Anna Popova, care le-a cerut cetățenilor să termine cu atitudinea iresponsabilă față de restricțiile impuse pe fondul pandemiei de Covid-19.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875075