Hot News
Cât au costat economia rusă măsurile anti-criză
19/10
Nagornîi Karabah. Valentin Vasilescu: Armeniei nu-i rămâne decât să capituleze
20/10

Traian Băsescu propune ca România să ceară Rusiei vaccinul împotriva Covid

Traian Băsescu, în studioul Digi24.

Fostul președintele Traian Băsescu, aflat la Bruxelles, a spus duminică, referitor la vaccinurile dezvoltate de Rusia, că România ar trebui să apeleze la ele, “până la livrarea vaccinurilor contractate de Comisia Europeană”. În plus, el îi critică pe președintele Iohannis și premierul Orban, propunând, în acest sens, mai multe măsuri.

“Este pandemie, dar încă o putem învinge, dacă vrem! Pentru un Președinte, nu este suficient să ceară poporului să se spele pe mâini, când sistemul de sănătate al ţării este pe punctul de a se prăbuși”, afirmă Băsescu, duminică, într-o postare pe pagina de Facebook.

El amintește de câteva declarații făcute de președinte și de premier, de-a lungul anului 2020 și trage o concluzie: că, ”în România, liderii politici n-au înţeles riscurile pandemiei generate de virusul SARS COV- 2…  Abordarea politicianistă și în scop strict electoral a Președintelui și a Premierului i-a făcut să împingă țara într-un moment de criză a sistemului sanitar. Am cerut tot timpul să se ia măsuri pentru a nu se ajunge la limita maximă a sistemului de sănătate românesc, ca sistem de securitate naţională. Acum s-a ajuns la limită, sistemul sanitar a început să fie depăşit”, a completat fostul președinte.

În această ordine de idei, Traian Băsescu propune o serie întreagă de măsuri “pentru limitarea dezastrului”, printre care și ”contactarea Guvernului Federaţiei Ruse, pentru a primi informaţii cu privire la eficienţa vaccinului produs în Rusia, iar, în cazul unor concluzii pozitive, importarea de vaccinuri din Rusia, dacă există cantităţi disponibile, până la livrarea vaccinurilor contractate de Comisia Europeană”.

                                                                                                                                                                                                                           (După Digi24)

2 Comments

  1. C. Serban spune:

    Ce obraz de p*rk poate să aibă și individul ăsta! Cât a fost președinte, ieșea la TV cam o dată la două săptămâni ca să insulte Rusia fără nici un motiv. Acuma ar fi bun vaccinul rusesc, nu-i așa?

  2. Basarabeanu spune:

    Cred ca a băut ceva si si a facut curaj si cere ajutorul Rușilor .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875208