Hot News
Traian Băsescu propune ca România să ceară Rusiei vaccinul împotriva Covid
19/10
Consiliul de Securitate al Rusiei avertizează în legătură cu pericolul epidemiilor artificiale
20/10

Nagornîi Karabah. Valentin Vasilescu: Armeniei nu-i rămâne decât să capituleze

Foto: armiya.az

Contra-ofensiva lansată de armata Azerbaidjanului este menită să conducă la îndepărtarea forțelor armate de ocupație ale Republicii Armenia din regiunea  Nagornîi Karabah, a declarat, pentru publicația azeră Armiya.az, expertul militar român Valentin Vasilescu.

Expertul militar Valentin Vasilescu/ Foto: armiya.az

”Prima etapă a operațiunii poate fi considerată ca fiind încheiată. Aici, nimeni nu are nici un fel de îndoieli. După străpungerea zonei de apărare, formată anterior de Armenia, mobilitatea vehiculelor blindate azere începe să dobândească o importanță decisivă, deoarece spațiul pentru manevră corespunde vitezei lor ridicate de atac.

Înregistrările video postate pe rețelele de socializare arată că, de la începutul operațiunii, prioritatea militarilor azeri a vizat folosirea dronelor de recunoaștere și de atac. Este evident că, la acest capitol, Azerbaidjanul surclasează Armenia, pentru că, în prima etapă, dronele au înlocuit aviația pilotată. Mai mult de 30% dintre misiunile dronelor azere au presupus depistarea și distrugerea radarelor de detectare și ghidare, a sistemelor de rachetă mobile ale Armeniei și a celor de artilerie antiaeriană, dispuse pe o rază de 20-30 de kilometri de linia frontului”, a arătat expertul român.

În încheiere, Vasilescu a adăugat că, de la prima victorie decisivă a armatei azere, întreaga Armenie s-a scufundat în haos.

”Singura decizie demnă pentru Statul Major general al armatei armene ar fi să convingă Guvernul de la Erevan să recunoască eșecul campaniei și să demisioneze”, a concluzionat analistul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875081