Hot News
Nagornîi Karabah. Valentin Vasilescu: Armeniei nu-i rămâne decât să capituleze
20/10
ONU, la 75 de ani. Mesajul președintelui Putin
20/10

Consiliul de Securitate al Rusiei avertizează în legătură cu pericolul epidemiilor artificiale

Moscova. Catedrala Vasili Blajennîi din Piața Roșie/ Foto: TASS

Consiliul de Securitate al Rusiei a avertizat în legătură cu riscul izbucnirii unor epidemii provocate de virusuri create artificial, relatează Lenta.ru.

“Evenimentele asociate pandemiei de Covid-19 și consecințele acestora indică posibilitatea apariției unor amenințări biologice determinate și de alți agenți biologici patogeni periculoși”, a precizat Biroul de presă al Consiliului de Securitate al Rusiei, într-un comunicat citat de RIA Novosti.

În acest context, membrii Consiliului de Securitate propun introducerea în strategia de securitate națională a Rusiei a eventualității unor atacuri teroriste biologice, inclusiv a celor provocate de virusuri artificiale.

La propunerea Președintelui Rusiei, Vladimir Putin, la mijlocul lunii octombrie a fost formată o nouă comisie interdepartamentală în Consiliul de Securitate Rus, chemată să se ocupe de dezvoltarea unui sistem național de apărare împotriva noilor infecții. Conducerea noii structuri a fost încredințată vicepreședintelui Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev.

Lenta.ru menționează că, la 9 octombrie, oamenii de știință americani au atras atenția în legătură cu pericolul unei noi epidemii în lume. Potrivit cercetătorilor, în fiecare an, 700.000 de oameni din întreaga lume devin victime ale unui tip de bacterie extrem de rezistent. Organizația Mondială a Sănătății admite, la rândul ei, că până în 2025, numărul persoanelor infectate cu microorganisme dăunătoare va atinge 10 milioane de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875098