Hot News
Putin, avertisment pentru neprietenii Rusiei
23/10
Tratatul START-3. Rusia a avertizat SUA că-și retrage propunerea
23/10

Putin speră că poporul Moldovei va aprecia eforturile lui Dodon de a construi relații cu Rusia

Vladimir Putin și Igor Dodon/ RIA Novosti

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, speră că, la alegerile prezidențiale, poporul Republicii Moldova va aprecia eforturile depuse de președintele țării, Igor Dodon, pentru construirea relațiilor cu Rusia.

”Sperăm foarte mult, ca și la apropiatele alegeri din Moldova, alegătorii să aprecieze acele eforturi pe care le întreprinde președintele în exercițiu al republicii pentru a construi relații cu Rusia”, a spus șeful statului”, răspunzând întrebărilor formulate de participanții la ședința Clubului Internațional de Discuții ”Valdai”.

Potrivit lui Putin, Moscova vede ce se petrece acum în privința Moldovei și știe care sunt așteptările oamenilor din această țară atât în dezvoltarea democrației, cât și în dezvoltarea economiei.

”Cine cumpără vinul produs de Moldova? În Franța se cumpără vin moldovenesc? Cine ar avea nevoie de el pe piețele europene, care nu știu ce să facă cu al lor. Acolo, când produse viticole sunt transportate dintr-o țară în alta, chiar și în interiorul Uniunii Europene, fermierii sunt opriți pe autostrăzi și se aruncă tot, se varsă tot pe câmp”, a spus el.

Dar problema nu este doar vinul, a continuat Putin. ”Și alte ramuri ale economiei sunt atât de legate de Rusia, încât, pur și simplu, nu pot funcționa normal. Cel puțin deocamdată, această producție nu este solicitată nicăieri cu excepția pieței ruse”, a subliniat liderul de la Kremlin.

Alegerile prezidențiale din Moldova sunt prevăzute pentru 1 noiembrie. La funcția de șef al statului s-au înscris opt candidați, iar toate sondajele îl dau drept favorit pe actualul lider, Igor Dodon. Potrivit sociologilor, doar Maia Sandu ar putea reprezenta o concurență, după înfrângerea suferită în turul doi al prezidențialelor din 2016. Tot ea este cea care a acuzat puterea că intenționează să falsifice alegerile și a cerut susținătorilor săi să se pregătească de proteste. În sprijinul lui Sandu s-au exprimat deja reprezentanții UE și ai SUA, care au cerut Chișinăului să organizeze alegeri cinstite. În acest context, șeful Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Narîșkin, a declarat că Statele Unite pregătesc ”o revoluție colorată” în Moldova, deoarece nu le convine victoria lui Dodon, care susține relații constructive cu țările CSI, inclusiv cu Rusia.

 

1 Comment

  1. Basarabeanu spune:

    Să sperăm că după alegeri nu va fi nici o” revoluție de catifea” sa speram ca serviciile secrete moldovenești ii va cere ajutorul serviciul secret SVR condus de Nariskin își va face datoria ii va ajuta cu informati pe care le are .Republica Moldova atîta timp cît a fost condusă de Dodon a fost o țară sigură și independența.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875225