Hot News
Rușii, despre săptămâna de lucru de patru zile
03/11
Corneliu Vlad: Lumea nu poate fi gestionată de reguli arbitrare și grupări restrictive (II)
03/11

Oamenii de știință au prognozat evoluția pandemiei la Moscova

Foto: Izvestia

Potrivit ultimelor prognoze ale Grupului de simulare a evoluției situației epidemiologice din Rusia, în Capitală, vârful pandemiei se va înregistra în data de 14 decembrie, a declarat, pentru cotidianul ”Izvestia”, șeful respectivului Grup, directorul Centrului pentru competențe al Inițiative Tehnologice Naționale (NTI), Aleksei Borovkov.

Specialiștii centrului mai sus menționat au elaborat un model matematic de răspândire a infecției de coronavirus, evidențiind trei variante de bază: optimistă, medie și pesimistă.

”Acum, la Moscova situația evoluează după o curbă medie. Dacă lucrurile vor urma această linie, vârful va fi la 14 decembrie – ceea ce înseamnă în jur de 192.000 de bolnavi activi (infectări minus cazurile de deces și de vindecare, n.r.). Dacă se va produce o minune, iar situația se va înscrie pe o traiectorie optimistă, vârful se va înregistra la 17 decembrie, la un număr de bolnavi activi de circa 133.000”, a explicat Borovkov.

Din păcate, a adăugat el, încă de pe acum se observă că scenariul optimist nu este realist. Dacă urmărim traiectoria pesimistă, numărul maxim de bolnavi activi va fi atins la 8 decembrie și va fi de aproximativ 260.000, adică 223% din primul vârf al pandemiei de Covid-19.

”Izvestia” menționează că primul moment de vârf al pandemiei a fost înregistrat la Moscova la 19 mai, cu 116.460 de bolnavi activi.

În ultimele 24 de ore, în Rusia, au fost înregistrați, în total, 18.648 de noi infectați cu coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874989