Hot News
Cum vor fi relațiile dintre Rusia și SUA după alegerile americane
03/11
Medicul Proțenko: Grupa de sânge nu are legătură cu gravitatea Сovid-19
04/11

Rușii în România: Egor Popov a venit cu planuri mari la Zalău: “Sper să câştigăm campionatul!”

Voleibalistul rus, campionul european, Egor Popov - acum, secund la SCM Zalău/ Foto: sportulsalajean.ro

Valorosul voleibalist a ajuns, în aceste zile, la poalele Meseşului și a intrat în programul de pregătire al echipei SCM Zalău. Primele impresii sunt pozitive, iar jucătorul, care are în palmares Cupa CEV, vrea să își treacă în palmares şi un titlu de campion, scrie ziarul Sportul Sălăjean.

Chiar dacă a început pregătirile de aproape două luni de zile, SCM Zalău nu a putut să-i aibă la antrenamente pe toți jucătorii încă de la revenire. Din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, unii voleibaliști au întâmpinat dificultăți în obținerea vizelor şi venirea lor la Zalău s-a lăsat aşteptată.

Unul dintre cei mai importanți jucători din lot, secundul Egor Popov, a ajuns în cele din urmă sub Meseş. Voleibalistul din Rusia a venit duminică la Zalău, iar de luni a şi intrat în programul de pregătire a echipei.

“Am ajuns duminică la Zalău, iar echipa a avut zi liberă, astfel că, după zborul de noapte, am putut să mă odihnesc şi luni m-am alăturat lotului. Sincer, nu știam prea multe despre Zalău şi despre România, în general. Bineînțeles, ştiu despre Castelul Dracula, dar atât”, ne-a declarat Egor Popov.

Primele impresii ale jucătorului din Rusia au fost pozitive, astfel că voleibalistul, ce are în palmares Cupa CEV, vrea să îşi treacă în palmares şi un titlu de campion în România, cu SCM Zalău.

“Sper să câștigăm campionatul. Totul este super la echipă, îmi place atmosfera de aici. Sigur, sunt de câteva zile la SCM Zalău, deci, poate, este prematur să tragem concluzii, însă instinctul îmi spune că totul va fi bine”, a mai spus voleibalistul.

Jucătorul Zalăului are în palmares Cupa CEV, în 2012, în tricoul celor de la Dinamo Moscova, cu care, în urmă cu aproape 10 ani, a câștigat şi Supercupa Rusiei. Egor Popov a mai jucat în campionatul Greciei, în Franţa şi în Qatar, iar România este a cincea ţară în care va avea ocazia să joace.

Chiar dacă a venit cu aproape o lună întârziere, Egor Popov are timp să se integreze în echipă, mai ales că startul sezonului s-a amânat până la începutul lunii noiembrie. “El a făcut pregătire şi până acum şi nu cred că va avea nevoie de mult timp până să se integreze în echipă”, spune managerul Adrian Feher.

“Am ales campionatul românesc pentru că îmi place să călătoresc şi să mă testez şi în alte ligi din lume. Este foarte interesant să nu stai într-un loc şi să cunoști constant oameni noi, şi să vezi cum trăiesc oamenii în ţările lor”, spune sportivul rus.

 

(Cristian Moldovan, ”Sportul Sălăjean”)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875085