Hot News
Summitul Organizației de Cooperare de la Shanghai: amenințările comune și planurile de combatere a acestora
11/11
Putin: Este inutil să șantajezi Rusia
11/11

ONU, recunoscătoare Rusiei pentru eforturile de a pune capăt ostilităților din Nagornîi Karabah

Foto: 1news.az

Secretarul General al ONU, António Guterres, a salutat acordul privind încetarea completă a luptelor.

ONU este recunoscătoare Rusiei pentru eforturile ei de a pune capăt ostilităților din Nagornîi Karabah. Acest lucru a fost declarat, marți, într-un briefing, de către reprezentantul oficial al Secretarului General al ONU, Stephane Dujarric.

”Secretarul general al ONU a aflat, cu ușurare, că s-a ajuns la un acord. Le suntem foarte recunoscători autorităților ruse pentru ceea ce au făcut. Ușurarea noastră este legată de speranța că suferința civililor se va sfârși”, a spus Dujarric.

”Nu am fost implicați în discuție. Biroul Înaltului Comisar al ONU pentru refugiați este acum în contact cu reprezentanții Federației Ruse, pentru a înțelege cum putem susține acordul”, a continuat el.

Reprezentantul Secretarului General a subliniat că atenția ONU ”este întotdeauna concentrată pe salvarea de vieți, încetarea ostilităților și pe accesul umanitar”. ”Sperăm că acest lucru se va realiza acum”, a explicat el.

La 9 noiembrie, președintele rus Vladimir Putin, președintele azer Ilham Aliyev și prim-ministrul armean Nikol Pașinian au semnat o declarație comună privind încetarea completă a ostilităților din Nagornîi Karabah. Potrivit liderului rus, părțile azeră și armeană vor rămâne pe pozițiile lor ocupate, iar în regiune vor fi dislocate forțele rusești de menținere a păcii.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048