Hot News
ONU, recunoscătoare Rusiei pentru eforturile de a pune capăt ostilităților din Nagornîi Karabah
11/11
Putin a efectuat în Karabah o strălucită operațiune specială
12/11

Putin: Este inutil să șantajezi Rusia

Rachetă balistică intercontinentală "Sarmat"/ Foto: Ministerul Apărării al Rusiei

Șantajul și exercitarea presiunilor asupra Rusiei nu își au rostul, ținând cont de faptul că garanția de securitate a țării o reprezintă triada nucleară, adică deținerea unei game complete de transportatoare a armelor nucleare, a declarat Președintele Vladimir Putin la o consfătuire cu conducerea Ministerului Apărării, a departamentelor federale și a întreprinderilor din industria de apărare, relatează RBK.

 ”În pofida caracterului schimbător al amenințărilor militare, triada nucleară rămâne garanția cea mai importantă, cheie a securității militare a Rusiei. Iar în sens mai larg, și a securității globale. Păstrarea acestui echilibru de forță reduce la zero amenințarea unui conflict armat de anvergură; de fapt, face inutile orice tentative de șantaj sau de presiune la adresa țării noastre”, a spus liderul de la Kremlin.

Șeful statului a subliniat că Rusia va continua să-și modernizeze forțele nucleare, ținând cont de ”riscurile geopolitice ale momentului”. Putin a arătat că ponderea armamentului modern în forțele nucleare strategice a ajuns deja la 82%. În componența lor a apărut deja primul regiment echipat cu sistemul de rachete hipersonice ”Avangard”, iar jumătate din forțele strategice de rachete au trecut deja la cele mai noi sisteme, ”Iars”.

”Rusia va continua și pe viitor să-și mențină potențialul nuclear la nivelul impus de necesități. Da, la anumite arme strategice, țara noastră a luat-o cu mult înaintea altor mari puteri militare ale lumii. Cum am mai spus, a fost pentru prima dată în istorie când țara noastră, Rusia, nu a fost în rolul celui care ajunge din urmă, ci a propus prototipuri aflate cu ani și chiar cu zeci de ani înaintea modelelor străine similare, iar unele, pur și simplu, nu au egal în lume și, după toate probabilitățile, nu vor avea, mult timp de acum înainte”, a afirmat Putin.

În același timp, Președintele Rusiei a subliniat că Rusia nu intenționează să se implice într-o cursă a înarmării.

Triada nucleară reprezintă vehicule ce poartă focoase nucleare terestre, maritime și aeriene. De regulă, această listă include avioane-purtătoare de arme nucleare, sisteme terestre sau de siloz, precum și submarine și nave echipate cu rachete, capabile să poarte focoase nucleare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875042